KANÁSZ-NAGY MÁTÉ (LMP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Pont egy képviselőtársam előző kérdésére adott viszonválaszában ismerte el a kormány, hogy az Európai Unió nélkül is sikerült emelni a pedagógusok bérét. (Rétvári Bence: Én magam mondtam!) Én ezt várnám akkor a szociális területen, hogy emeljék a szociális dolgozók bérét.

Egyébként Panyi Miklós államtitkár úr szintén itt van a teremben. Rétvári Bence államtitkár úr, önnek azt tudom mondani, hogy államtitkártársa azt mondta nekem egy héttel ezelőtt, hogy az ágazati dolgozók bérét valóban felül kell vizsgálni. Tehát még egyszer tisztelettudóan és nyugodtan szeretném önt megkérdezni: mikor fogják felülvizsgálni a szociális dolgozók bérét, mikor fogják emelni a fizetéseket? Jelenleg ez a nemzetgazdasági átlagnak csupán 60 százaléka, de bizonyos esetekben az 50 százalékot sem éri el.

Ön itt és most tude nekem arra ígéretet tenni, hogy belátható időn belül a nemzetgazdasági átlag szintjét el fogja érni ennek az ágazatnak a fizetési átlaga? Kérem, erre válaszoljon. Köszönöm előre is. (Taps a DK padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage