Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kilakoltathatja a MÁV a mini-Dubaj területén élő családokat, erről jelentek meg a hírek. Ugye, 30 napot kaptak a kiköltözésre a sajtóbeszámolók szerint azok az érintettek, akik közül van, aki 30 éve szolgálati lakásban él a kormány által támogatott, tervezett több ezer milliárdos beruházás területén. Tehát az az elképesztő helyzet állt elő, hogy bár a kormány 300 milliárdos infrastrukturális fejlesztéssel támogatja a mini- vagy maxi-Dubaj létrejöttét  kinek az ingerenciája milyen jelzőt kíván , a helyzet az, hogy a magyarok lakhatását nemhogy nem teszik rendbe, egyfajta nagytakarítással kezdik az egész beruházás előkészítését. Tehát kilakoltatják a magyarokat, és hozzák a felhőkarcolókat, a külföldi beruházásoknak a lakhatási érdekeltségeit, feltételezhető módon a munkásszállókat; abban csak bízhatunk, hogy a mecsetek építését nem fogják ezen a területen támogatni. De az egészen biztos, hogy a 2300 milliárd forint értékű nagyberuházás tekintetében 24 szolgálati lakásnál is képesek arra figyelni, hogy a magyarokat kitakarítsák, kilakoltassák onnan.

(13.40)

Tehát ha a kormány helyében lennénk, akkor meg kellene fogadnunk azt a tanácsot, hogy először a magyarok lakhatását rendezzék hosszú távra, legyen szó bérlakásról, szolgálati lakásról, legyen szó felhőkarcolókról, mindig a magyar legyen az első. Amíg a magyarok lakhatását nem rendezték, hanem kilakoltatják őket, addig nem támogathatnának külföldi, idegen beruházást, főleg nem 300 milliárd forinttal.

Éppen ezért arra szólítom föl önöket, hogy fogják meg ezt a 300 milliárdot, de ne a maxi-Dubaj infrastrukturális fejlesztésére költsék, hanem egy bérlakásprogramra a magyarok számára. Megspóroltuk a munka egy részét, mert a „Mi Várunk” program képében ennek a szakmai koncepcióját már letettük az asztalra, ebből az összegből 5-10 ezer bérlakást lehetne emelni magyarok számára, és még arra is maradna a keretből, hogy a magyarok lakhatását támogassák e tekintetben, tehát maximum a piaci albérleti díjak felébe kerülne számukra a lakhatás ezekben a támogatott otthonokban.

A helyzet az, hogy a kormány láthatóan a kilakoltatások tekintetében gyakorlatba jött  most is ezt gyakorolja, ugye, a MÁV itt a szolgálati lakások tekintetében, ha hihetünk a sajtóhíreknek , ezzel szemben önöknek kilakoltatási moratóriumot kellene hirdetniük több okból. Egyrészt, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő, másrészt ne gondoljuk azt, hogy a devizahiteles szörnyszülött eltűnt volna a magyar életből: ezek az úgynevezett hitelek átalakultak forinthitelekké, és sok magyar honfitársunktól az indokolatlan tartozásokat ugyanúgy szedik, mint előtte, sok magyar hiteles ugyanúgy bedől, mint előtte, és ugyanolyan szükség lenne kilakoltatási moratóriumra a probléma megoldásáig, mint ahogy ezt a moratóriumot az utóbb időkben már nem szokták az egész évre elrendelni.

Szükség lenne természetesen a családi csődvédelem szabályainak az átalakítására is, de első körben arra, hogy ne az újabb külföldiek számára épített munkásszállók építését támogassa a kormány, hanem fogadja meg jobbító javaslatainkat, nem lehet ugyanis küzdeni a vendégmunkásimporttal szemben úgy, ahogy a kormány teszi, mivel ő szervezi.

Kijelöltek munkaköröket, ahová jöhetnek az érkezők. Jöhet a szakápoló, a buszsofőr, a teherautósofőr, a bolti eladó, jöhet a mezőgazdaságigép-kezelő is, és hogy megnyugodjunk, a kormány mellékelt egy több száz szakmából álló, nagyon hosszú leírást, amely azt tartalmazza, hogy milyen álláshelyekre nem jöhetnek a harmadik világ dolgozói. Ezek között megtalálható szerencsére a szabásminta-készítő, de megtalálható benne a filozófus és politológus is. Hogy képzelték el? Tehát tömegesen jönnének ide filozófusok, politológusok? Kit védenek ezzel a listával, felsorolással? Szerencsére a szociológusok, demográfusok sem érkezhetnek, a banki pénztárosok sem.

A helyzet az, hogy ezenközben ugyanakkor az a kifosztó mechanizmus, amit az érintett bankok működtetnek, abszolút helytállóan létezik  bárcsak ne létezne! , viszont lenne több megoldás is a csomagban, amiről a kormány hallani sem akar. Az első lenne ezek között a magyarkvóta. A magyarkvóta nem mond ki nagy dolgokat, csak annyit, hogy a magyar adófizetők pénzéből származó befizetésből állami támogatás formájában csak olyan céget lehessen elviekben is támogatni, amely vállalja, hogy legalább 90 százalékban magyarokat foglalkoztat, magyar adófizetők pénzéből ne támogassák a külföldi által betöltött munkahelyet. A magyarok védett státusa pedig azt tudná szavatolni, hogy amíg csak egyetlen vendégmunkás van az érintett multicégnél, hasonló végzettséggel, hasonló munkakörben, addig ne lehessen elküldeni a magyart. Ezekkel a védőpajzsokkal lehetne védeni a magyarok szülőföldön való boldogulását.

Nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy ezzel szemben a kormány a vendégmunkásimportot teszi gördülékenyebbé, és maxi-Dubaj-építést támogat a magyarok kilakoltatása mellett. (Taps a Jobbik soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage