DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Bíróságot fenyegetni gyáva, aljas, bolsevik tempó, ami itt ebben a Házban, azt hiszem, nem először fordul elő, hogy ezt szóvá tesszük. Ez sohasem fordult elő jobboldali képviselő részéről vagy jobboldali politikus részéről, kormánypárti politikus részéről, hogy az őt elítélő bíróságot fenyegesse; kizárólag Gyurcsány Ferenc veszi magának a bátorságot.

És úgy gondolom, hogy ezt a fenyegetést nem véletlenül utasította vissza a bíróság minden vezetője, a Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke (Arató Gergely: Mert fideszes pártkatona, azért!), az Országos Bírói Tanács, minden olyan jó érzésű embernek vissza kell utasítania, akik valamit is fontosnak tartanak az igazságszolgáltatás függetlensége és a demokrácia védelmében.

Tehát, tisztelt frakcióvezető úr, én a kormány nevében inkább csak azt akarom aláhúzni, hogy azok után, hogy baloldali politikusokat elítélnek, megbocsáthatatlan módon viselkednek. És nem ők, hanem a pártelnökük viselkedik megbocsáthatatlan módon a demokráciával szemben, az igazságszolgáltatással szemben. Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage