VITÁLYOS ESZTER kulturális és innovációs minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A gyermekvédelem ügye, a pedofilok és a hozzájuk kapcsolódó bűnözők elleni zéró tolerancia fontos alapértéke a nemzeti oldalnak. Ezért is gondolom azt, hogy ocsmány és rendkívül felháborítóan ízléstelen volt az a rágalomhalmaz, amit a felszólalásában összehordott.

Határozottan visszautasítom a miniszterelnök úrra tett megjegyzését. Szégyellje magát képviselő úr, hogy megpróbálja összemosni a köztárasági elnök kegyelmi ügyben hozott döntését a kormányzati munkával! Ha ismerné a jog szabályait, a kegyelmi ügyek teljesen le vannak választva a kormányzati munkáról, kifejezetten a köztársasági elnök joga a kegyelmi ügyekben való döntés.

Az elnök dönt, hogy igent vagy nemet mond, a köztársasági elnök asszony hozott egy döntést, amiért bocsánatot kért, lemondott, tehát vállalta a döntése következményeit. Ezzel szemben önök jelenleg éppen két elítélt bűnözővel ülnek egy padsorban, illetve azzal a Gyurcsány Ferenccel, aki a saját állampolgáraira támadt 2006-ban. Volt ott minden: rendőrattak, gumibotozás, szemkilövetés. Ilyenek önök és ilyenek az önök képviselői, tisztelt képviselő úr!

A baloldal esetében ezer és egy botrányt lehetne mondani a közelmúltból is, amelyeknek semmilyen következménye nem volt. Ez az áthidalhatatlan morális különbség, ami közöttünk húzódik: a jobboldalon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs.

Ezért is hiteltelen minden mondatuk a gyermekvédelem ügyében, hiszen túl azon, hogy önök nyíltan a genderpropaganda mellett állnak, egyetlen olyan törvénymódosítást sem támogattak, amely a pedofilokkal szembeni fellépést súlyosbította volna. Persze, nincs ezen semmi csodálkoznivaló, hiszen nyolc évük volt arra, amikor kormányoztak, hogy olyan büntető törvénykönyvet fogadjanak el, ami szigorúan fellép a gyermekek sérelmére elkövetett súlyos szexuális bűncselekmények ellen, de érdekes módon nem tették. Ennek is köszönhető, hogy önök mindösszesen 81 pedofilt tartottak börtönökben. Jelenleg 663 pedofil tölti jogerős büntetését a magyar börtönökben, pontosan azért, mert ezeket az embereket ki akarjuk vonni a társadalomból  ezt önök nem tették meg.

A következő gyermekvédelmi törvénycsomag megszavazásakor majd ki fog derülni, tisztelt árnyékminiszter úr, hogy a baloldalnak a gyermekvédelem vagy az önös érdekből elkövetett politikai haszonszerzés volt a fontosabb. Majd ott lehet vitézkedni meg bizonyítani, hogy ki hogy áll a gyermekvédelemmel.

(16.10)

Végül pedig szögezzük le: ebben az ügyben nincsen sem kormányzati, sem minisztériumi hatáskör. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány alapító jogait a Szeged-Csanádi Egyházmegye gyakorolja. Az alapítvány egyébként igen magas szinten gyakorolja a rábízott feladatokat, aminek következtében már több mint egymillió gyermek vette igénybe az Erzsébet-táborok szolgáltatásait. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage