DR. ORBÁN BALÁZS, a miniszterelnök politikai igazgatója: Köszönöm szépen a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Azért az meglehetősen meredek állítás, még az ön szájából is, hogy akkor minden valószínűség szerint 2010 előtt nem voltak az országban pedofilok, és mindenki csak 2010 után jelent meg. (Sebián-Petrovszki László: Nem is mondtam ilyet!)

Azért én azt gondolom, egy adott társadalomban sajnálatos módon ez a dolog jelen van, és az állam feladata, a rendvédelmi szervek feladata, hogy a lehető legszigorúbb módon lépjenek fel és küzdjenek a pedofília minden formája ellen. (Sebián-Petrovszki László: Ti meg kiengeditek.) Ha ezt megtették volna 2010 előtt önök is, akkor sokkal több ember került volna börtönbe és töltené megérdemelt büntetését.

A másik az, hogy egyébként a gyermekvédelem egy komplex dolog, és amikor azt kérdezzük a magyar emberektől a nemzeti konzultációban, hogy támogatjáke a gyermekvédelmi törvény szigorítását, akkor önök, a Demokratikus Koalíció azokat a konzultációs íveket kidobatják. Akkor nem fontos a gyermekek védelme? Szerintem a gyermekvédelem egy komplex, horizontális szemléletet igénylő dolog, aminek az is része, hogy a pedofilokkal szemben szigorúbb büntetőjogi fellépés történik, és az is része, hogy genderaktivistákat nem engedünk be oktatási intézményekbe. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage