RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Tisztelt Ház! Ahogy próbáltam ezt a felszólalásom elején az előbb is elmondani, hivatalból elindította az eljárást a rendőrség. Tehát ahogy megjelentek ezek a felvételek, büntetőeljárás keretében vizsgálja ezt az esetet, és nyilván minden bizonyítási eszközt, ami a tényállás tisztázásához szükséges, a rendőrség ebben az esetben is alkalmazni fogja. 24 órán belül elindult ez az eljárás, és minden más esetben is erre fogunk törekedni, hogy minél gyorsabban el tudjunk járni.

Csak, tudja, tisztelt képviselő úr, akkor lenne talán sokak számára hiteles a baloldalnak, így a Momentumnak is az e téren való ténykedése, hogyha nem azt a politikát folytatta volna az elmúlt években, mint amit tett. Amikor a gyermekvédelmi népszavazásról beszéltünk, a baloldal arról beszélt, hogy ez  elnézést az idézetért  bornírt baromság, hülyeség, ma egyszerűen nincs Magyarország legfontosabb tízezer ügye között, nevetséges. Amikor 3,6 millió ember a gyermekvédelmi törvény megerősítése mellett szavazott a szavazóurnáknál, ilyen szavakat mondani, azt hiszem, hogy a baloldal teljes hitelességét elveszi.

Meglátjuk, hogy az idei tavaszi ülésszakban, amikor ismételten egy újabb szigorítás, a gyermekvédelmi törvénynek egy újabb szigorítása kerül a Ház asztalára, milyen vitát tudunk lebonyolítani, milyen módosító javaslataik lesznek, és ki hogyan szavaz a végén. 3,6 millió ember a korábbiakban már támogatta ezt, ez bármelyikünk pártjának a támogatottságánál messze-messze magasabb. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage