DR. ORBÁN BALÁZS, a miniszterelnök politikai igazgatója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Megpróbálok általános jelleggel is válaszolni az ön által feltett kérdésre, a felhozott ügyre.

Azt gondolom, hogy Magyarország számára olyan kormány az ideális, amely külpolitikáját, nemzetstratégiáját a nemzeti érdek alapján vezeti le. Az a kormány, amely 2010 óta kiérdemli a magyar emberek bizalmát, az ilyen kormány. A mi külpolitikai iránytűnk, a mi nemzetstratégiai iránytűnk a magyar érdek. Ezzel összefüggésben hozzuk meg minden külpolitikai döntésünket, ezzel összefüggésben veszünk részt nemzetközi szerveződésekben és ezzel összefüggésben képviseljük Magyarországot a különböző nemzetközi szervezeteknél.

Magyarország számára a szélsőjobboldal, amelynek ön is képviselője, még sosem tudott olyan külpolitikát biztosítani, ami az ország fennmaradását szolgálta volna. Mi azon is dolgozunk, hogy ez így legyen továbbra is, önök ne jussanak hatalmi pozícióba. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Novák Előd: A szabadkőműves a szélsőséges!  Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage