RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Azt hiszem, egy 216 százalékkal történő emelés nem egy rossz teljesítmény az elmúlt időszakból, de egy olyan teljesítmény, amit tovább kell növelni, ezzel mindenki egyetért.

De hasonlítsuk össze az önök baloldali teljesítményével, önök ugyanis elvettek minden magyar szociális dolgozótól egyhavi bért. Csak a gyerekvédelemből kivettek 13 milliárd forintot 2008-2009-ben. Ezt tette a baloldal! Akkor sem volt fontos a gyerekvédelem. Ha valahol megszorítani kellett, mert a baloldal szerette a megszorításokat, akkor a gyermekvédelem volt az egyik első.

És mit tesznek most? Akadályozzák, ugye, hogy Magyarország hozzáférjen az európai uniós forrásához.

(17.20)

12 milliárd forintnyi fejlesztési forrás lenne csak a gyermekvédelemben. S amikor önök az Európai Parlamenttel bepereltetik az Európai Bizottságot, hogy egy fillér se érkezzen Magyarországra, például a gyermekvédelem 12 milliárdját sem engedik, hogy megérkezzen, és visszakövetelik a tanárok és óvónők béremelését is, ez az, amit önök tesznek valójában: senkin nem segítenek. Amikor kormányoznak, akkor csak bukdácsolnak, mint Karácsony Gergely vagy mint Gyurcsány Ferenc, amikor pedig ellenzékben vannak, akkor semmit nem támogatnak, ami a gyermekvédelmet megerősítené.

Mi tovább fogjuk emelni természetesen ezeket a fizetéseket, mint az előzőekben is tettük, a baloldaltól pedig csak az várható, amit korábban is tett, amikor csökkentette a gyermekvédelemben a fizetéseket. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage