DR. FERENCZ ORSOLYA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A magyar baloldal, különösen annak vezető ereje, a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára azon fáradoznak, hogy az Európai Unión keresztül Magyarországot pénzügyileg ellehetetlenítsék. Gyurcsány Ferenc nyíltan beszélt arról, hogy a baloldal feladata az, hogy segítsen Brüsszelnek olyan feltételeket szabni, amelyek teljesíthetetlenek Magyarország számára. Erre kifejezetten büszkék. Molnár Csaba, DK-s árnyékpolitikus hazafias kötelességének érzi, hogy megakadályozza az európai uniós pénzek Magyarországra érkezését. Teszik ezt ugyanazért, amiért eszmei elődeik kiszolgálták a szovjet érdekeket.

Persze más baloldali politikusok is követik a kommunista történelmi példát. Hajnal Miklós, az ifjúkommunista Momentum elnökségi tagja nyíltan büszkélkedett azzal, hogy Cseh Katalin és Donáth Anna európai parlamenti képviselőként, idézem: „egy csomó olyan dolgot csinált az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben, amiről azt gondoltuk volna korábban, hogy nem megvalósítható, és egy több mint másfél éves folyamat volt, amíg egyáltalán a kormány el tudta érni, hogy jöjjenek az európai uniós pénzek”.

Hajnal tehát azt tekinti pártjuk, Donáth és Cseh brüsszeli eredményének, hogy a magyarok nem kapták meg a nekik járó uniós forrásokat. Ismét idézem: „Azt gondolom, hogy nekik abban komoly szerepük volt, hogy ez így alakult.” A műsorvezető visszakérdezett, hogy „És azt is tudja, hogy most nagyon sokan azt mondják a nézőink közül, hogy ez hazaárulás? Mert akkor ezek szerint a két EP-képviselő miatt nem jutott hozzá Magyarország az európai uniós forrásokhoz?” De Hajnal nem ingott meg, sőt rátett egy lapáttal képviselőtársunk: „kétségkívül kell még eredményeket felmutatni a következő öt évben is, ezen leszünk”  mondta.

Egyértelmű, hogy ha már a magyar emberek bizalmát képtelenek elnyerni, akkor külföldről kérnek segítséget. Ezek tények, és ezekről ők maguk számoltak be. A baloldal külföldi főnökeinek és finanszírozóinak a kegyét keresi, ahelyett, hogy megpróbálná bármilyen értelmes ajánlattal a magyar emberek bizalmát elnyerni. Nekik nem fáj, hogy nem emelkedik a tanárok, az óvónők vagy a gyerekvédelemben dolgozó szakemberek bére, sőt örülnek neki, mert ez nekik taktikai elem és járulékos veszteség.

Tisztelt Államtitkár Úr! Milyen lépéseket tehet Magyarország Kormánya, hogy megvédje a magyar embereket a külföldi dollárokkal pénzelt baloldal áskálódásától? (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage