DR. PANYI MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Csatlakozva első felszólalóként a kormány nevében, én is szeretném felhívni a figyelmet a nyolcvan évvel ezelőtt történt eseményekre, ami felhívja a figyelmet arra, hogy milyen fontos a magyar szuverenitás védelme, a magyar önrendelkezés védelme, a nemzetközi konfliktusokból való kimaradás és Európa háborúba sodródásának megakadályozása, mindezek mellett pedig a nemzeti kisebbségek és zsidó honfitársaink védelme.

Képviselő asszony felszólalásához csatlakozva, valóban elindult a kampány, és úgy tűnik, hogy itt Vitézy Dávid úrnak egy ilyen főpolgármester-jelölti expozéját is megosztotta velünk. Nos, a kormánynak van dolga Budapesttel, van dolga Budapest ügyeivel, és sok mindenben egyetértünk a felszólalásával. Egyetértünk abban, hogy Budapesten változásra van szükség, és egyetértünk, hogy Budapestnek egy olyan vezetőre, olyan vezetésre van szüksége, amely a várost felvirágoztatja, fejlődési pályára állítja, és amely a kormánnyal konstruktívan együtt tud működni.

Az elmúlt öt évben nem ezt tapasztalhattuk. Azt láttuk, hogy a baloldali vezetésű, Karácsony Gergely által vezetett főváros felélte az elmúlt időben, Tarlós István főpolgármester úr idejében felhalmozott tartalékokat, több mint 200 milliárd forintot, és a várost lassan csődközeli állapotba hozta. Azt is láthattuk az elmúlt években, hogy a közszolgáltatások leromlottak, a városkép egyre rosszabb, a város szemetes, a közlekedés rosszul, észszerűtlenül szervezett, és egyre több olyan jellegű probléma is felütötte a fejét, ami a korábbi években nem volt tapasztalható.

Szintén ehhez a problémakörhöz kapcsolódnak a közpénzügyekkel kapcsolatos problémák. Karácsony Gergelyhez kötődik a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legsúlyosabb kampányfinanszírozási botránya, és az elmúlt időszakban Karácsony Gergelytől nem kaptunk konkrét választ arra, hogy mi történt az adománygyűjtő ládikákkal, honnan érkeztek ezek a pénzek, mi lett ezeknek a felhasználása, és mit kértek ezekért a külföldi pénzekért cserébe megbízóik. Fontos volna, hogy Karácsony Gergely és a dollárbaloldal tisztázza magát ebben a helyzetben.

Egyetértünk abban, hogy változásra van szükség, és jó hír, hogy a budapesti polgárok egy demokratikus versenyben mondhatják el véleményüket, és dönthetnek arról, hogy Budapestet milyen pályára állítják. Egyetértünk abban, hogy Európa, Magyarország és Budapest többet érdemel, mint a Budapestet csődbe vivő és kampányfinanszírozási botrányba fulladt jelenlegi fővárosi vezetés. Köszönöm a szót. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage