DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az előző körben Sztáray Péter államtitkár úr intelligensen eligazította, vagy elmondta a véleményét a Mi Hazánk vezérszónokának a felszólalásáról, amelyben háborúpártisággal vádolta meg a kormányt. Én ebből a felszólalásból egy dologra szeretnék reagálni és felhívni a tisztelt képviselő úr figyelmét: a Stipendium Hungaricum pályázatról ne nyilatkozzon dehonesztálóan, vagy tegye fel önmagának azt a kérdést, hogy amikor még a korábbi pártjának az elnökével jó barátságban voltak, akkor az az illető azt mondta, hogy mi Attila unokái vagyunk. A türk államokban is népszerű a Stipendium Hungaricum, és egyébként az egész világban, tehát higgye el, hogy nagyon sok olyan hallgató tanul ezzel a pályázati lehetőséggel élve, aki utána igenis az ország számára fontos lehet.

Csak egy tényre hívnám fel a figyelmet. Ön a fiatalabb korosztályhoz tartozik, de nyilván tudja: az afrikai országokban az agrárdiplomáciában azok a volt, Magyarországon tanult hallgatók segítenek, akik itt szerezték meg a tudásukat, és most természetesen nagyon szívesen együttműködnek Magyarországgal. Az ilyen pályázatok haszna a későbbiekben realizálódik, és minden országban  kiragadott egy példát, hogy a vietnámiak itt tanulnak az állam pénzén , igenis minden országban népszerű.

Visszatérve a Türk Államok Szövetségére, ez egy kifejezetten közkedvelt program  ha jól tudom, ön inkább azért a türk rokonságot fogadja el , és a türk államoknál is népszerű. Tehát óvatosan a Stipendium Hungaricum-pályázat lekezelésével, erre szeretném kérni. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage