HOLLIK ISTVÁN, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Ahogy azt miniszter úr is elmondta, első látásra ez a törvény valójában szervezeti átalakításról szól, de azt gondolom, hogy ennél lényegesen fontosabb az, hogy ez a szervezeti átalakítás valójában ugyanarról szól: erdeink és földjeink védelméről, a fenntartható agrárgazdálkodásról, és hogy ennek hogyan lehet biztosítani a leghatékonyabb és legjobb szervezeti kereteket.

Mint minden szervezeti átalakításnál, persze  főként ellenzéki képviselők biztosan meg is fogják tenni  feltehetnénk a kérdést, hogy ez a szervezeti átalakítás szolgáljae a kitűzött célokat, tehát erdeink, földjeink védelmét és a fenntartható agrárgazdálkodást. És ebben a tekintetben azt gondolom, hogy a kormányzatnak  a Fidesz-KDNP-kormánynak és személyesen Nagy István miniszter úrnak is  van hitele.

Ha csak egy adatra utalok, 2010-ben például az élőfakészlet 360 millió köbméter volt, ez 2022-re 408 millió köbméterre nőt. Tehát azt gondolom, hogy miniszter úr is és a minisztérium is gondos gazda, védi az erdőket, és az agrárgazdálkodás tekintetében pedig védi a magyar agrárgazdálkodókat.

Éppen ezért azt gondolom, hogy ez a szervezeti átalakítás  hiszen a tények ezt alátámasztják  azt a célt fogja szolgálni, hogy hatékonyabban tudjuk azokat a nemzeti célokat ellátni, amelyekre itt a korábbiakban utaltam. Éppen ezért, ennek szellemében a Kereszténydemokrata Néppárt az előttünk fekvő törvényjavaslatot támogatni fogja. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage