DÓCS DÁVID (Mi Hazánk): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Fidesz évtizede tartó elhibázott gazdaságpolitikájának egyik csodafegyvere, amit mi inkább időzített bombának szoktunk hívni, nem más, mint a kínai és koreai tulajdonú akkumulátorgyárak nagy létszámban való megépítése Magyarországon.

A kormány gazdaságpolitikájának állatorvosi lova a gödi Samsung gyár, melynek megépítésére közel 90 millió eurónak megfelelő összeget adott a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből, majd nemrégiben hasonló összeggel, 34 milliárd forinttal támogatta a gyár bővítését szintén a befizetett adóforintokból, miközben a gyár éves bevétele meghaladja az 1600 milliárd forintot. Tették mindezt úgy, hogy a gödi gyár bizonyos részlegei engedélyek nélkül üzemeltek 2021-ben, melynek következtében több baleset is történt a gyárban, melyek közül volt halálos kimenetelű is.

A legborzasztóbb viszont az önök teljesen szervilis, multik előtt hajlongó gazdaságpolitikájában, hogy nemcsak egyénekre, de kollektív közösségekre is halálos kihatása lehet. Önök rászabadították a társadalmunkra a külföldi multik környezetkárosító tevékenységét, ezt láthattuk a napokban megjelent számokból is, hiszen csak a gödi Samsung gyár esetébent 88 tonna magzatkárosító anyag került ki ebből a gyárból, és éppen ezért merülhet fel bennünk a kérdés, hogy a felelősséget miért nem vállalják, hiszen a környezetvédelmi hatósági szerződés intézményével még jogalapot is szolgáltattak a szabályok be nem tartására, figyelmen kívül hagyására.

A Mi Hazánk teljesen más jövőképet kínál Magyarország számára, mi a külföldi nagytőke helyett a hazai vállalkozásokra, a nagy múltú mezőgazdaságunkra, az élelmiszeriparra és a vele párhuzamosan kiépített feldolgozóiparra építenénk hazánk jövőjét.

Miért fontosabbak a külföldi multik a kormány számára a természeti kincseinknél és a magyar emberek egészségénél? Köszönöm szépen a szót. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage