DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Igen, a rossz üzletpolitikáról valóban nem a kormány tehet, azonban azokról a barátságtalan szándékokról, amelyeket a kormány szokott tanúsítani, és semmi kétségünk, hogy tanúsít az elmúlt időszakban is, arról mégiscsak önök tehetnek. És azért ne felejtsük el, a SPAR esetében például 14 ezer munkavállalónak a munkahelyével játszik a kormány, és mégiscsak bizonytalanságot okoz.

Az is látszik, hiszen emögött a NER működési modellje áll, ezt már önnek is említettem imént, hogy az a módszer, amit folytatnak, azaz, hogy az önökhöz közeli barátoknak, rokonoknak adják-veszik a cégeket állami pénzen, felpumpálják, majd ezek versenyképtelenként működnek és további segítségre szorulnak, azt fogja eredményezni, hogy amikor önök végeznek a kormányzással, akkor sok nagy Postabank lesz, amelyet konszolidálni kell vagy meg kell menteni. Ezek a cégek versenyhelyzetben képtelenek lesznek megállni a helyüket. Ez a fajta gazdaságpolitika Magyarországot gúzsba köti, és rossz útra fogja terelni.

Ezzel szemben a Jobbik-Konzervatívok mindig a legkisebb vállalkozások pártján áll. Mi a legkisebb vállalkozóknak, egyéni vállalkozóknak, bt.-knek, kft.-knek szeretnénk segíteni. A kiskereskedelemben vagy bármi másban őket kell támogatni, mert ők a magyar gazdaság gerince. Mi azért indítottunk például népszavazási kezdeményezést a STOP5000.hu címen, hogy megváltoztassuk azt a gazdasági kultúrát, amit önök gyakorolnak, mert a kisvállalkozások pártján kell állni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

(14.30)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage