DÚRÓ DÓRA (Mi Hazánk): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kutyaürülék, guminő, öncélú válogatott trágárságok, obszcén, szexualitást kifejező mondatok szerepelnek a kormány által Magyarország Babérkoszorúja díjjal kitüntetett Farkas Wellmann Endre munkásságában. Most március 15-én kapta meg ezt a kitüntetést, aki egyébként havi rendszeres juttatást is kap a magyar adófizetők pénzéből, ugyanis Térey-ösztöndíjas is.

Érdekesség, hogy a Térey-ösztöndíjat a Petőfi Irodalmi Múzeummal kötött szerződés alapján kapja meg, amelynek a vezetője Demeter Szilárd, és Farkas Wellman Endre hogy, hogy nem, az ő apósa. Tehát miközben havi rendszeres összeggel jutalmazza az apósát, aközben Magyarországon a kulturális dolgozók közül még a diplomások is gyakran csak a garantált bérminimumot keresik, és menekülnek ebből az ágazatból.

Ha önök, tisztelt magyar kormány és államtitkár asszony, állami kitüntetésre érdemesnek tartották ezt a munkásságot, akkor én arra kérem önt, hogy itt, a parlament nyilvánossága előtt olvasson fel részleteket Farkas Wellmann Endre tevékenységéből. Hoztam három verset is, amelyekben megjelöltem különböző részleteket, s ha önök úgy gondolják, hogy ez az ember rendszeres támogatásra is érdemes, illetve állami kitüntetést is kell hogy kapjon, akkor nyilvánvalóan értéknek tartják azt, amit ő előállított. Így bízom benne, hogy államtitkár asszony, vagy nem bízom benne, de úgy gondolom, államtitkár asszonytól az a következetes magatartás, ha fel is olvassa itt, a nyilvánosság előtt ezeket a verseket.

A kérdésem pedig az lenne, hogy mikor hagynak fel azzal a kultúrpolitikában, hogy undorító liberális termékeket finanszírozzanak. Várom érdemi válaszát. (Szabadi István tapsol.  Dúró Dóra a versek kinyomtatott példányait Vitályos Eszter asztalára teszi.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage