ELNÖK : (A teremben lévők felállnak, és ezzel köszöntik a választópolgárok közösségét. Amikor az ülést vezető elnök helyet foglal, a teremben lévők is leülnek.) Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának 8. ülésnapját megnyitom. Tájékoztatom önöket, hogy az ülés vezetésében Szűcs Lajos és Hiszékeny Dezső jegyző urak lesznek segítségemre.

Köszöntök mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat.

Tisztelt Ház! Szomorú kötelességemnek teszek eleget azzal, hogy bejelentem, az elmúlt időszakban két volt képviselőtársunk hunyt el. Gyenesei István a 2006. évi országgyűlési választásokon Somogy megye 6. számú választókerületében, független jelöltként szerzett mandátumot, és egy cikluson keresztül volt az Országgyűlés tagja. Megbízatása alatt a Sport- és Turisztikai Bizottság munkáját segítette, valamint 2008-2009 között a Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztere volt. Országos megbízatása mellett a Somogy vármegyei közéletben politizált. Életének 76. évében hunyt el.

Lajtai István az 1994. évi országgyűlési választásokon az MSZP jelöltjeként Pest megye területi listájáról szerzett mandátumot, és egy cikluson keresztül vett részt az Országgyűlés munkájában. Megbízatása alatt a Honvédelmi Bizottság munkáját segítette. 1990-től ’95-ig a párt Pest megyei alelnöke volt. Országos megbízatása mellett 1990-től Vác önkormányzati képviselőjeként is tevékenykedett. Életének 80. évében hunyt el.

Kérem önöket, hogy képviselőtársaink emlékére egy perc néma felállással tisztelegjünk. (A jelenlévők egyperces néma felállással tisztelegnek az elhunytak emléke előtt.) Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyűlés! Napirend előtti felszólalásokkal folytatjuk munkánkat. Napirend előtti felszólalásra jelentkezett Ungár Péter képviselő úr, frakcióvezető, LMP-képviselőcsoport: „Aktuális ügyeinkről” címmel. Képviselő úr, öné a szó.

Következő

Eleje Tartalom Homepage