DR. BRENNER KOLOMAN (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A polgári értékrend szerint Budapest főpolgármesterének a közjó érdekében és minden budapesti polgár érdekében kell tevékenykednie. Sajnos a rendszerváltoztatás óta ez igen keveseknek sikerült, hogyha így az összes főpolgármestert végigvennénk, erre egy napirend előtti hozzászólásban szerintem nem lenne elég idő.

Azt szögezzük le, hogy az teljesen egyértelmű, hogy akinek fontos a hagyományok tisztelete és a szabadság és a rend jó egyensúlya, az június 9-én sem a fideszes egypárti túlhatalom jelöltjére, sem pedig a balliberális tömb már bizonyítottan alkalmatlan jelöltjére nem adhatja szavazatát, hiszen mindkét erő, mindkét szekértábor  nevezzük így  kizárólag zsákmánynak tekinti Budapestet, nem pedig a budapesti polgárokkal foglalkozik vízióval, programmal. A „Tegyük rendbe Budapestet!” főpolgármester-jelölti programommal én november 21e óta ezekkel a témákkal foglalkoztam, és nem azzal foglalkoztam, hogy ki kivel nem vitázik, és így tovább  erre majd később visszatérnék.

Egy olyannal kezdeném  apropó hagyományok , hogy szerintem Budapestnek gyönyörű történelme, történelmi látképe van, Dubajnak pedig felhőkarcolói, ezért aztán a maxi-Dubajnak semmi keresnivalója nincs a mi véleményünk szerint Rákosrendezőnél. Ráadásul a Jobbik-Konzervatívok „Mi várunk” programjában mi már nagyon régen választ kívánnánk adni arra a nagyon szorító lakhatási problémára, amellyel minden Budapesten élni kívánó magyar polgár szembesül. Ne legyen maxi-Dubaj, főleg ne egy olyan befektetővel, aki már bizonyítottan  mint például Belgrádban is  nem a helyi polgárok érdekében fejleszti a várost, hanem legyen egy olyan bérlakásprogram, amelyben budapesti és Budapestre költöző polgároknak tízezerszámban lehetne szociális bérlakást építeni.

Tegyük rendbe a közlekedést!  szólt még a programom. Ennek egyik legfontosabb eleme az, hogy azonnal felül kellene vizsgálni a Karácsony-féle szélsőségesen liberális városvezetés néha óvodásgyermek-rajzokra emlékeztető kerékpársávjait. Ezt azonnal felül kell vizsgálni, hiszen azt látjuk, hogy például berlini mintára nagyon komoly kerékpárút-fejlesztésre volna szükség, de csak ott, ahol arra biztonságosan és megfelelő biztonsági sávval ellátva lehetőség van, nem pedig mindenhol sárga csíkokkal, felesleges festéket pazarolni. Azt gondolom, hogy a közlekedés ügyében tehát nagyon komoly és a méltányos autóhasználatot lehetővé tevő rendelkezésekre volna szükség azonnal. És hát, ennek az egésznek az állatorvosi lova a Lánchíd ügye, amelyhez én két állítást tennék: a jelenlegi fideszes kormány, kérem tisztelettel, azonnal fizesse ki a budapesti polgároknak járó 6 milliárd forintot a Lánchíd felújítására; Karácsony Gergely pedig azonnal írjon ki helyi népszavazást  ahogy én azt kezdeményeztem  arról, hogy autóval is át lehessene hajtani a Lánchídon. Ezt a két dolgot válasszuk ketté: kapják meg a budapesti polgárok a 6 milliárd forintot, a helyi népszavazáson pedig a budapesti polgárok döntsenek arról, hogy át lehete hajtani aztán autóval a Lánchídon, avagy sem. Az pedig, hogy másfél milliárd forintnyi készpénz került az A-Híd Zrt.-től bizonyos dubiózus, hát, ügyvédekhez, és hogy Karácsony Gergely a mai napig nem adott épeszű magyarázatot az adománygyűjtő ládikákra, szerintem őt minősíti.

Tegyük rendbe a közbiztonságot! Tegyük rendbe a közbiztonságot, és én itt is támogatni tudom Vitézy Dávidnak a BKK-rendészekre vonatkozó javaslatát, ráadásul az én programomban már november óta kifejtettem, hogy adjuk vissza a budapesti rendészek becsületét. Nekik nem az a feladatuk, hogy autókat bilincseljenek, hanem hogy a megerősített rendőrséggel együtt köztéri jelenléttel biztosítsák a budapesti polgárok közbiztonságát, ez lenne az alapvető feladatuk.

És végezetül a vita. Én nagyon-nagyon sajnálom, hogy egyedül Vitézy Dávid és jómagam vállaltuk például az egyik országos televízió felkérését a vitára. Én azt gondolom, hogy az egy szégyenletes dolog, amit Karácsony Gergely művel  nem véletlenül pénzezett Márki-Zay Péterrel , az a Fidesz-ügynöközés, amit ebben az ügyben Karácsony Gergely művel, az szerintem méltatlan Budapest főpolgármesteréhez. Én azt szeretném kérni, hogy minden főpolgármester-jelölt álljon ki a vitára, hogy aztán a budapesti polgárok (Az elnök csenget.) jó döntést hozhassanak. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage