ARATÓ GERGELY (DK): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Két hónapja robbant ki az a botrány, amelyik végképp lerombolta a Fidesz kormányzásának minden erkölcsi alapját: két hónapja derült ki az, hogy önök pedofil bűnözőknek adnak kegyelmet; hogy önök szabadon engedik K. Endrét, aki utána újra zaklatni kezdi azokat az áldozatokat, akik már nagyon sok szenvedést éltek át eddig is.

Önök két hónapja adósak az igazsággal, nem mondják el, hogy kinek az utasítására adott Orbán Viktor embere kegyelmet K. Endrének; nem mondják el azt, hogy kinek az utasítására jegyezte ellen Orbán Viktor embere ezt a kegyelmet. Önök azt akarják elhitetni ezzel az országgal, hogy magyarbasi, Orbán Viktor, a maffiafőnök nem tudott semmit a kegyelmi ügyről. Még valamelyik szerencsétlen propagandista azt is mondta, hogy csak a sajtóban olvasta. Én azt gondolom, hogy nincs ember, aki ezt elhinné ebben az országban. Várjuk és követeljük, hogy megnevezzék a kegyelmi ügy valódi felelőseit; hogy elmondják azt, hogy mi volt Orbán Viktor szerepe ebben az ügyben; hogy elmondják azt, hogy egyébként hány pedofil bűnözőt engedtek még szabadon; elmondják azt, hogyan lehetséges az, hogy ezek az emberek be vannak mélyen kötve a Fideszbe, hiszen K. Endre szülőfalujában nyaral a fél Fidesz, K. Endre testvérével szervez közös sportprogramot Orbán Viktor testvére, ugyanennek az ügynek egy másik vádlottja hogy, hogy nem Mészáros Lőrinc cégében van benne, és még a végtelenségig folytathatnám ezt a sort. Amíg ez nem történik meg, amíg önök nem mondják el az igazat, addig nem találnak megnyugvást az áldozatok, addig nem lesz erkölcsi kárpótlás ebben az ügyben.

És nem véletlen, hogy önök mindent elleneznek most is, ami valóban segítene ezen a helyzeten. Ellenzik a kegyelmi ügyek nyilvánosságát; ellenzik azt a költségvetési átcsoportosítást, amit benyújtottunk annak érdekében, hogy megerősítsük a gyermekvédelmi rendszert, és megerősítsük az önkormányzatok gyermekvédelmi tevékenységét; ellenzik azt a javaslatot, amelyik független vizsgálóbizottságot hozna létre az állami és egyházi intézményekben történt gyermekbántalmazási ügyek kivizsgálására. (Rétvári Bence: László Imre?)

De nemcsak erkölcsileg buktak meg, de önök megbuktak gazdaságilag is. (Rétvári Bence: Na!) Az egekbe emelkedő élelmiszer- és benzinár, a száguldó infláció, a rekord államadósság, a hatalmas költségvetési hiány mind azt mutatja, hogy önöknek az ország, az ország gazdasága nem fontos, önöknek csak néhány ember gazdagodása fontos, néhány fideszes milliárdos érdekében politizálnak. Bocsánat, fideszes és KDNP-s, mielőtt Rétvári államtitkár úr megsértődik. Szóval, az a helyzet, hogy önök néhány milliárdos érdekében politizálnak, az egész úgynevezett gazdaságpolitikájuk  már ilyen nincsen, de amit annak mondanak (Rétvári Bence: 14 éve nincs, ugye?)  kizárólag erről szól.

Most egyébként szintet lépnek kétségkívül, hiszen most az úgynevezett mini-Dubaj-projekttel már nemcsak a magyar milliárdosok kegyeit keresik, hanem ezzel a projekttel és az újraindított letelepedésikötvény-programmal, amit most aranyvízumnak hívnak, egyben arra is törekszenek, hogy külföldi milliárdosok kegyeit keressék, külföldi, emirátusokbeli nagybefektetőket csábítsanak ide, és egyébként nekik állampolgárságot is adjanak. Erről szól az önök programja. Nem lakásokat építenek a magyaroknak Rákosrendezőn, hanem külföldi milliárdosoknak építenek luxuslakásokat, de ehhez jó sok állami pénzt használnak föl. (Nacsa Lőrinc: Apró-villa!  Rétvári Bence: Altus!)

Megbuktak tehát erkölcsi értelemben, megbuktak gazdasági értelemben, és megbuktak politikai értelemben is, hiszen keresztülhágták az összes ígéretüket, amivel megnyerték a 2022-es választást. (Rétvári Bence: Az mit jelent?)

Az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy egy dologban egyetértek államtitkár úrral: június 9-én a magyar emberek megkapják a lehetőséget arra, hogy véleményt mondjanak erről a kormányzásról; hogy véleményt mondjanak arról, hogy mit gondolnak erről a kormányról. Nemcsak arról szavazunk, bár ez is fontos, hogy az Európai Parlamentben kik képviseljék Magyarországot, nemcsak arról szavazunk, hogy kik vezessék az önkormányzatokat, de arról is szavazunk, hogy mit gondolnak a magyar polgárok a legitimitását elvesztett kormányról. Éppen ezért mondja azt a Dobrev Klára által vezetett szociáldemokrata és zöldszövetség (Rétvári Bence: Már zöld is?  Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Óóó!), hogy ha elvesztik az európai parlamenti választást (Rétvári Bence: Mikor lett zöld?)  márpedig el fogják veszteni , ennek következménye kell hogy legyen itthon is. (Rétvári Bence: Kék is lesz?  Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Világosan ki fogja mondani a magyar nép ezen a választáson, hogy nem kér az Orbán-kormányból, hogy önöknek nincsen még két éve (Az elnök ismét csenget.), és önöknek nem marad más választásuk, mint az, hogy visszaadják a hatalmat a népnek, és lehetővé tegyék azt, hogy előrehozott választáson véleményt mondjanak az önök kormányzásáról. (Rétvári Bence: Ez a Jakab szövege!  Taps az ellenzék soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage