RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A pedofíliával szemben nulla tolerancia van, minden pedofilnak a börtönben a helye (Kálmán Olga: Vagy kegyelmet kapnak!), meg is nyolcszoroztuk a börtönben ülő pedofilok számát. Azok a pedofilok, akiket szabadon hagyott az előző, a 2010 előtti kormány lófrálni az utcákon, most ők börtönben vannak. (Kálmán Olga: Vagy kegyelmet kapnak, nem?) Akkor 81-en voltak, most 663-an. Egyértelmű tehát, hogy csak ez a kormány tudott hatékonyan fellépni a pedofilokkal szemben.

(14.50)

Ugyanakkor azzal mégis egyetértek, tisztelt képviselő úr, amikor ön mégis azt mondja, hogy vállalni kell a következményeket, csak mi azt várnánk öntől, hogy ebben mutasson példát, tisztelt képviselő úr. A köztársasági elnök és a volt igazságügy-miniszter is beismerte a hibáját, és távozott a közéletből. Szerintünk csak egy helyes döntés volt ebben az ügyben: az, ha elutasítják ezt a kegyelmi kérvényt. Ez a kormány álláspontja, de itt kormányon kívül született a döntés a köztársasági elnöknél; ő így vállalta a döntése következményét.

Önt viszont, tisztelt képviselő úr, elítélték több ügyben is: garázdaság és választás rendje elleni bűntettben jogerősen elítélték. Ez két bűncselekmény: az egyik, a garázdaság egy erőszakos bűncselekmény, a választás rendje elleni bűncselekmény pedig, azt hiszem, annak, aki a politikában tevékenykedik, aki országgyűlési képviselő, különösen kritikus bűncselekménytípus. (Kálmán Olga közbeszól.) A testi sértés bűntettében pedig első fokon találták önt bűnösnek.

Annak ellenére tehát, hogy önnel szemben több ügyben marasztaló, két ügyben jogerős ítélet született, ön nem vállalta az ezzel kapcsolatos következményeket, nem mondott le a mandátumáról; nem tette meg azt a lépést, amit mindenki elvárna ilyenkor egy politikustól. És valószínűleg azért nem, mert nem is elvárás a DK-ban önnel szemben az, hogy ilyenkor lépéseket tegyen, hiszen ha ön két ilyen ügyben vállalná a felelősséget és lemondana, akkor megkérdezhetnék a DK-ban, hogy ha V. Lászlónak ezt meg kellett tenni, akkor ugyan Gyurcsány Ferencnek is  aki az őszödi beszédben, Magyarország tönkretételében, és még sorolhatnánk, mennyi mindenben sokkal súlyosabb tetteket tett miniszterelnökként vagy politikusként Magyarország ellen  vállalni kéne a felelősséget azért, mert becsapta az embereket, és ezt nem csupán az akkori ellenzék, a mostani kormánypárt, hanem maga Gyurcsány Ferenc ismerte be. (Kálmán Olga: Válaszolna a pedofilhálózatra? A pedofilhálózatra van válasz? K. Endrére van válasz?)

Ha a főnöknek szabad hazudni, ha a főnöknek szabad költségvetési számokat hamisítani (Gréczy Zsolt közbeszól.  Kálmán Olga: Van válasz a pedofilbotrányra? Mikor kértek bocsánatot az áldozatoktól?), ha a főnöknek szabad tönkretenni az országot, akkor nyilvánvalóan ezen párt árnyékminisztereinek is lehetősége van arra, hogy hiába ítéli el őket a bíróság, ne történjen semmi.

Tisztelt Képviselő Úr! Önök polgármestert adnak Budapest XI. kerületében, Újbudán. (Kálmán Olga: Szégyelld magad! Komolyan mondom.) Kiderült, hogy itt egy óvodában egy pedofil dolgozott; nemcsak egy óvodában dolgozott, hanem külön megbízási díja is volt, egy 6 millió forintos megbízási szerződése volt. Tehát nem egy átlagos pedagógiai asszisztensről beszélhetünk, hanem a városházához, a városvezetéshez különösen közel álló emberről beszélhetünk, hiszen ezért adtak neki egy pluszjuttatást.

Kiderült erről az emberről, hogy intézményből intézménybe helyezték; és az is kiderült róla, hogy az óvodák mosdójába elment, és ott a gyermekeknek, a kisgyermekeknek a kis mosdója meg a kis tükre, meg a kis törölközője mellett önmagát fotózgatta izgalmi állapotban (Gy. Németh Erzsébet: Rétvári úr, utána kellene nézni…), sőt még egy gyereket is bevitt, az ő kezét is a nadrágjára helyezte, úgy készített fotót (Kálmán Olga: És ki volt a polgármester?), és önök ezt az embert hagyták itt az újbudai intézményekben tevékenykedni. (Kálmán Olga: Ki volt az újbudai polgármester?) És semmifajta következményt nem látunk, csak amikor a sajtóban megjelent ez a hír, onnantól kezdve voltak intézkedések, de nem látjuk, hogy annak az embernek a kapcsán, akinek olyan jó kapcsolatai vannak, hogy intézményből intézménybe helyezhetik át, hogy 6 millió forintos plusz megbízási díja van (Gy. Németh Erzsébet: Kirúgták azt az embert…), valójában mit tett vagy mit nem tett a DK-s vezetés. (Kálmán Olga: A fideszes polgármester nem tett semmit…) Egyértelmű: semmit nem tett, éveken keresztül semmit nem tett, csak amikor a sajtóban megjelentek ezek a hírek, akkor történt meg. (Kálmán Olga: Így igaz! A fideszes polgármester nem tett semmit…)

Ezzel szemben mi a pedofilokat börtönbe juttattuk (Kálmán Olga: És kegyelmet adtok…), a törvényeket szigorítottuk, a gyermekvédelmi forrásokat pedig több mint háromszorosára emeltük. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage