DR. POLT PÉTER legfőbb ügyész: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Képviselő úr, olyan kérdéseket tett fel, amelyeknek jó részére válaszolt már Fürcht Pál úr, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, illetve olyan kérdéseket, amelyekre akkor tudunk válaszolni, ha a Fürcht úr által említett nyomozás véget ér. Van nyomozás, tisztelt képviselő úr, a hangfelvétel ügyében, ezt ország-világ előtt, sajtótájékoztatón Fürcht úr bejelentette. Majd a tények határozzák meg, hogy ebben a nyomozásban, ha van bűncselekmény, akkor az milyen bűncselekmény lesz, de azt tudom önnek mondani, hogy valamennyi szóba jöhető bűncselekményt kivizsgál az ügyészség, erről határozatot fog hozni, és ezt a határozatot a nyilvánosság elé fogja tárni.

Igen, képviselő úr, Varga Judit volt miniszter asszonyt kihallgatta az ügyészség, ezt is a sajtótájékoztatón már közölte a főügyész úr, és minden olyan egyéb tanúkihallgatást, és nemcsak tanúkihallgatást, hanem egyéb nyomozati cselekményt is el fog végezni az ügyészség, amely a tényállás tisztázásához szükséges.

Én azt gondolom, hogy az ön által említett állítások egy részére, hogy ki, hogyan, milyen módon belenyúlte az iratokba, ugyancsak válaszolt a főügyész úr. Meggyőződésem, hogy ilyen iratokba belenyúlni nem lehet, ennek nyoma van. Az úgynevezett Schadl-ügynek valamennyi adatát feldolgoztuk, és valamennyi bizonyíték és adat sorsa követhető, s ez ki fog derülni majd a következő sajtótájékoztatóból is. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage