TOROCZKAI LÁSZLÓ (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem tudom, miniszterelnök úr emlékszike arra, hogy nagyjából egy évvel ezelőtt jeleztem itt, az Országgyűlés előtt azt, hogy önökre fog égni ez az egész végrehajtó-maffia ügy, a Schadl-Völner-ügy, és úgy látszik, hogy igazam lett, hiszen éppen önökre ég ez az ügy. Itt az ideje annak, hogy a társadalmi béke és az igazságosság érdekében végre tegyen valamit, hiszen azóta is csak az derült ki, hogy önök továbbra is ezt a rendkívül igazságtalan rendszert akarják fenntartani, hiszen az a Lupkovics Beáta lett azóta a Végrehajtói Kar elnöke, aki Varga Judit egyetemi évfolyamtársa volt. Úgy tudjuk, és akkor is feltártuk ezt a körlevelet, hogy a kormány is őt ajánlotta.

Az 1994. évi LIII. törvény volt az, amely megszüntette azt az igazságosabb állapotot, hogy állami fenntartású, állami kézben volt a végrehajtás. 1994. szeptember 1. óta profitorientált a bírósági végrehajtás Magyarországon, azóta fosztják ki az embereket. Csak jelzem, hogy egy komplett iparág épül például arra, hogy az elévült tartozásokat behajtsák. Rengeteg olyan magyar van, akár több százezer vagy több millió olyan magyar lehet Magyarországon, aki nem tudja, hogy az elmúlt évtizedekben igazságtalanul, jogtalanul elévült tartozásokat behajtottak akár egy parkolási cetli miatt rajtuk.

Ha jól emlékszem, 1991-ben a XXV. törvényben rendelkeztek a kárpótlásról, a kárpótlási jegyekről. Az a törvény úgy szólt  egészen pontosan fogom idézni , hogy az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló törvény, amit akkor megalkottak. Szerintem egy ilyenre van most szükség. Kártalanítani kell azokat, akiktől jogtalanul hajtottak be elévült tartozásokat. A devizahitelezés szintén egy csalássorozat volt. Meg kell teremteni azt a pénzalapot, amelybe többek között a végrehajtóktól elkobzott vagyont teszik bele, illetve az összes haszonélvezőtől, bankoktól, követeléskezelőktől és oligarcháktól tesznek be pénzt, és ebből kell kártalanítani az embereket. Szerintem így lehetne ennek a történetnek a végére pontot tenni. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage