MENCZER TAMÁS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! (Zaj az ellenzéki pártok padsoraiból.) Tisztelt Miniszter Úr! Egy vallomással kell kezdenem: be kell vallanom, hogy én megpróbáltam… (Az ellenzéki padsorok felé:) Nyugalom, kedves barátaim, csak most jön a java! (Derültség a kormányzó pártok padsoraiból.)

Be kell vallanom, hogy én megpróbáltam megérteni a baloldalt, de nem jártam sikerrel, sokáig nem jártam sikerrel. Ugyanis mégiscsak arról van szó, hogy a válságok korában élünk, egymás után és egymással egy időben jönnek a válságok, bevándorlás, a koronavírussal járó gazdasági válság, a háború, a háborúval járó gazdasági válság, energiaválság, hogy csak a legfontosabbakat soroljam.

És feltehetem a kérdést: hogyan lehetséges az, hogy ilyen súlyos válságoknál a baloldal egyszer sem a magyar érdeket képviseli? Gyermeki, naiv, szeplőtelen lélekkel nem találtam erre a kérdésre a választ, egészen a közelmúltig, ugyanis kiderült, hogy önök kitartott emberek. Most tessék mosolyogni: önöket megvették kilóra ott a baloldalon, és ez az oka annak, hogy önök sohasem a magyar érdeket képviselik, hanem mindig azoknak az érdekeit, akiktől a pénzt, a forrást, a dollárokat kapják, még a legsúlyosabb válság esetében sem  és most a háborúról beszélek  a magyar érdeket képviselik. Önök háborúpártiak akkor is, amikor háborús készülődés van a világban; akkor is, amikor a világháború veszélye soha nem volt akkora, mint most. Önök most is háborúpártiak, önök küldenének magyar katonákat és fegyvereket a háborúba, és nem a magyar emberek érdekét képviselik.

És ennek csak egy megfejtése van, az, hogy önök nem a magyar érdeket képviselik. Sőt, továbbmegyek: az uniós forrásokkal kapcsolatban sem a magyar érdeket képviselik. Önök mindent megtesznek azért, hogy az egyébként Magyarországnak és a magyar embereknek járó  és jogosan járó  forrásokat ne kapjuk meg, a tanárok elveszítsék a béremelést, és tudnám sorolni.

Miniszter úrtól azt kérdezem, hogy hogyan látja jelenleg a brüsszeli harc helyzetét az egyébként nekünk járó uniós forrásokkal kapcsolatban. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage