DR. BÓKA JÁNOS európai uniós ügyekért felelős miniszter: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A magyar kormány eddig is, és ezután is mindent megtesz azért, hogy a Magyarországnak és a magyaroknak járó uniós forrásokat elhozza. Ez a tevékenységünk mindeddig sikeres volt, a kohéziós forrásoknak már a felét elhoztuk, az RRF előlegforrásai is rendelkezésre állnak, de itt nem fogunk megállni.

Azt azonban jelzem, hogy szerintem ma a fő küzdőtér már nem Brüsszelben, hanem a tagállamokban van. Az európai parlamenti választásoknak az a tétje, hogy az elmúlt öt év kudarcos brüsszeli teljesítménye után lesze változás, megerősödike a szuverenista európai alternatíva, lesze olyan Bizottság, amelyik magát a szerződések őrének tekinti, nem a tagállamok ellenfelének, és megvalósule végre az, hogy Brüsszel Európa és az európaiak oldalára áll.

Ha ez megtörténik, akkor a jövőben a magyar baloldal is jóval kevesebb kárt tud majd okozni, mint eddig, akárhonnan is szerezzék az embereiket. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage