DR. JUHÁSZ HAJNALKA (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Az európai parlamenti és önkormányzati választások közeledtével nagyon fontos tisztáznunk azt, hogy mi a tét. A tét pedig az, hogy az ellenzéki oldalról milyen politikai erők akarják magukhoz rántani a hatalmat, és irányítani a magyar emberek sorsát.

Igenis nem véletlenül kapta azt a jelzőt a dollárbaloldal, hogy dollárbaloldal, hiszen amikor ’22-ben csúfosan elvesztették az országgyűlési választásokat, derült ki, hogy bizony több milliárd forintnak megfelelő dollárt kaptak a Soros Györgyhöz kapcsolható civil szervezetektől. De ez nem elégítette ki a dollárbaloldal hatalomvágyát, mert látjuk azt, hogy a fővárosban korrupciógyanús ügyek követik egymást.

Hadd mondjak példát! A reklámtender, a frankfurti villamosbeszerzés, a hatalmas összegű közbeszerzési bírságok, és akkor még nem beszéltünk a Lánchíd-felújítási projektről, amelynek egy összege valószínűsíthetően a dollárbaloldal számlagyárában landolt. Egyetlen dologban konzekvens Karácsony Gergely, az pedig a némasági fogadalmának a megtartása, hiszen semmilyen jellegű korrupciógyanús ügyével kapcsolatban nem válaszol. Itt van például a Városháza-ügy, a zuglói parkolási botrány, a buszmutyi, a BKV hajómutyija, amellyel kapcsolatban a rendőrségi nyomozás is folyamatban van. Azt gondolom, hogy méltánytalan, hogy csodálatos fővárosunknak és véleményem szerint a világ legszebb fővárosának 234 milliárd  ismétlem: 234 milliárd  hiányt képezett Karácsony Gergely főpolgármesteri időszaka.

Ezért én azt gondolom, hogy az elkövetkezendő időszakban látnunk kell, hogy hogyan gondolkodik, és mennyi korrupciós ügy, mennyi korrupciós botrány lehetősége lehet még a dollárbaloldal szekrényében. Nem véletlenül teszem fel a kérdést államtitkár úrnak: hol van a dollárbaloldal korrupciós botrányainak a határa? (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage