TOROCZKAI LÁSZLÓ (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Van ennek a Schadl-Völner-ügynek egy nagyon fontos mellékszála, amelyet érdekes módon itt az Országgyűlésben egyetlenegy párt, egyetlenegy politikus sem tesz szóvá, nevezetesen az, hogy kiderült a napvilágra került hangfelvételeknek köszönhetően az, hogy Schadl Györgynek, ennek az egész végrehajtó maffiának, hivatalosan a Bírósági Végrehajtói Kar fejének a szülei, tehát az édesanyja és a nevelőapja egy bizonyos titkosszolgálat munkatársa volt évtizedeken keresztül.

Mi vettük a fáradságot és utánanéztünk annak, hogy milyen titokzatos szolgálatokról van szó, és kiderült, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalról, mostani nevén Alkotmányvédelmi Hivatalról van szó, amely korábban  hiszen itt évtizedekről és nem évekről beszélünk  a Belügyminisztérium III/III-as csoportfőnöksége volt. Ez azt jelenti, hogy évtizedeken keresztül az elsikkasztott rendszerváltozást, illetve különböző kormányváltásokat és a Fidesz által 2010-ben megígért újabb rendszerváltást folyamatosan túlélő hálózatról van szó. Ezek a hálózatok a nepotizmus, illetve különböző politikai, baráti és egyéb üzleti kapcsolatokon keresztül túlélnek tehát mindenféle kormányváltást, mindenféle rendszerváltozást.

Addig tehát nem lesz rend ebben az országban és a magyarokat nem tudjuk megszabadítani azoktól az erőktől, amelyek sanyargatják, sarcolják, nyúzzák őket évtizedek óta, amíg ezektől a hálózatoktól, ezektől a titokzatos rendszerektől, amelyeket választásokon leváltani sem lehet, nem tisztítjuk meg a közéletet. Ennek az egyik lehetséges megoldása az az alkotmányozási folyamat, amiről önök is nagyon jól tudták még 2010-ben, hogy erre mindenféleképpen szükség van, hiszen 2010-ben is még mindig az 1949-es sztálinista, a harmincas évekbeli szovjet mintára készült alkotmány volt érvényben, tehát ennek az eltörlése, ennek a megváltoztatása nyilvánvaló volt 2010-ben is.

Önök azonban mit tettek? 2011-ben egy pártalaptörvényt, egy pártalkotmányt hoztak létre. Nem volt kellő bátorságuk ahhoz, hogy alkotmányozó nemzetgyűlés keretében, bevonva a népet, a népfelség elve alapján alkotmányozzanak. Önöknek 2011-ben nem házon belül Szájer József irányításával kellett volna egy olyan alaptörvényt, egy olyan alkotmányt alkotni, amely legfeljebb a preambulumában emlékeztet a történeti magyar alkotmányra. De szerintem Szájer József esetében inkább hagyjuk a keresztény és nemzeti hagyományokra való utalást is. Nem tették meg tehát azt, hogy alkotmányozó nemzetgyűlés keretében alkossanak régi-új alkotmányt Magyarország számára, és a mai napig ennek a következményeit szenvedi meg az ország.

Így létezhetnek olyan zárt hálózatok, amelyek nem demokratikusan működnek, és az igazságszolgáltatás különböző ágaihoz is be vannak kötve, hiszen a hangfelvételekből az is kiderült, hogy Schadl György egyébként Völner államtitkárral közölve folyamatosan presszionálta a bíróságokat, a Fővárosi Törvényszék vezetőjéhez, az Országos Bírósági Hivatal vezetőjéhez járt be, és különböző utasításokat adott, véleményt nyilvánított. Ez egy normális alkotmányos rendben nyilvánvalóan elképzelhetetlen lenne.

Ha önöknek lenne bátorságuk ezt a jogos társadalmi igényt kiszolgálva alkotmányozó nemzetgyűlést előirányozni, akkor jelenleg két lehetőségük lenne. Az egyik az, hogy élnek a kétharmados többséggel, tehát kiírják  az biztos, hogy a Mi Hazánk Mozgalom ezt támogatná  az alkotmányozó nemzetgyűlésre irányuló választásokat, és ezen a választáson keresztül végre egy népképviseleti szerv kezdheti el az alkotmányozást, a társadalom legszélesebb rétegeit bevonva. A másik lehetőségük pedig az, ha ezt nem teszik meg, hogy az Országgyűlés egyszerű többséggel kiírja az alkotmányozó nemzetgyűlésre vonatkozó népszavazást, és ha azon az ügydöntő népszavazáson az igenek többségbe kerülnek, akkor kell kiírni az alkotmányozó nemzetgyűlésre irányuló választásokat.

Mi ezt a kezdeményezést ezennel megtesszük, és bejelentjük azt, hogy ehhez várjuk az Országgyűlés bátor és tényleg a magyar népet, a magyar nemzetet szolgáló képviselőinek a támogatását. Ha tehát megvan az egyszerű többség, akkor onnantól kezdve végre a nép népszavazáson keresztül döntheti el azt, hogy legyene Magyarországon alkotmányozó nemzetgyűlésre irányuló választás. Egy ilyen alkotmányozó nemzetgyűlés rendezhetné azt, hogy ezek a választásokon, kormányokon és rendszerváltozásokon is túlnyúló titokzatos hálózatok végre ne létezzenek és ne uralják Magyarországot. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage