FEKETE-GYŐR ANDRÁS (Momentum): Tisztelt Országgyűlés! Beszélnünk kell a hangfelvételről. (Nacsa Lőrinc: Hol a póló?  Zsigó Róbert: Alatta!) Beszélnünk kell arról a hangfelvételről, amiről jóérzésű honfitársaink, változást vagy éppen változást még nem akaró honfitársaink (Dr. Répássy Róbert: Jóérzésű honfitársaink...) milliói beszélnek; arról a hangfelvételről, amivel kapcsolatban súlyos kérdések merülnek fel az emberek fejében, és amely kérdésekkel kapcsolatban a magyarok válaszokat követelnek. (Nacsa Lőrinc: Hogy miért veszed fel a feleségedet…)

Mi is válaszokat követelünk ezekre a kérdésekre. Tegnap az azonnali kérdések órájában Polt Péter onnan a hátsó sorokból nekifutott ezeknek a válaszoknak, de lepattant róluk. Nem sikerült  nem meglepő módon  kielégítő válaszokat adni. Rogán Antaltól nem kapok válaszokat, de itt van Rogán Antal helyettese Dömötör Csaba államtitkár úr személyében, úgyhogy Dömötör Csabát fogom majd megkérni, mint Rogán Antal egyik bizalmasát, hogy válaszoljon ezekre a kérdésekre.

De kezdjük ott, hogy mit is mondott Gulyás Gergely. Először, hogy kipukkadt a lufi. Én egyetértek Gulyás Gergellyel abban, hogy kipukkadt a lufi. (Nacsa Lőrinc: Óh, istenem!) A Fidesz által polgárinak hazudott Magyarország lufija pukkadt ki, képviselőtársak! (Nacsa Lőrinc közbeszól.) 2024. március 26-án Magyar Péter közzétett egy hangfelvételt, melyen Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter, Répássy Róbert korábbi főnöke hallható, és súlyos állításokat fogalmazott meg az önök rendszerével, az önök kormányával szemben. Egy hangfelvételt, amely végleg leleplezi az önök maffiaállamának mocskát, amit ez idáig a polgári Magyarország leplével igyekeztek elfedni.

A felvétel hitelességét egyébként maga Varga Judit sem cáfolta, beismerte, hogy ő hallható ezen a hangfelvételen. A tartalmát érdemben senki sem vitatta önök közül. Senki! A lufi kipukkadt, képviselőtársak, egy polgári Magyarországon ugyanis soha nem fordulhatna elő az, hogy az igazságügyi miniszter a világ legtermészetesebb dolgaként beszéljen arról, hogy Orbán Viktor jobbkeze, Rogán Antal súlyos, kormányzatot érintő korrupciós botrányban a nyomozati iratokat manipulálja. Ilyen nem fordulhat elő egy polgári Magyarországon. Egy polgári Magyarországon soha nem fordulhatna elő az, hogy a legfőbb ügyész, aki papíron egy független alkotmányos intézmény vezetője, a maffiakormány, az önök kormánya érdekében próbálja uralma alá hajtani a magyar ügyészséget. (Gelencsér Ferenc: Így van!)

Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszterük vallomása szerint önök pontosan ezt tették, képviselőtársaim, pontosan ezt tették! Ezt a korábbi igazságügyi miniszter mondja hangfelvételen. Szeretném leszögezni: az, hogy a volt igazságügyi miniszter házassága egyébként milyen volt, az nem tartozik az ügyhöz. (Nacsa Lőrinc: Ja! Tényleg! Persze!) Nem tartozik az ügyhöz, már csak azért sem, mert Bayer Zsolt állítása szerint önök már tíz éve tudják, hogy mi zajlik a korábbi igazságügyi miniszter hálószobájában vagy otthonában, de mégsem tettek semmit. Ezt önök ismerték el. (Nacsa Lőrinc: Donáth László!)

Ami fontos, hogy bármi is történt Varga Judit és Magyar Péter között, az nem másítja meg a hangfelvételen elhangzó állításokat, bárhogyan is próbálja az önök forintszázmilliárdokból kitömött propagandasajtója azt beállítani. Megkérem hát Rogán Antal helyettesét, Dömötör Csabát, hogy ne beszéljen mellé, államtitkár úr. (Rétvári Bence: Óh!) Azokra a konkrét állításokra reagáljon a főnöke nevében, amelyeket Varga Judit fogalmazott meg a hangfelvételen, miszerint Rogán Antal és társai, szó szerint idézem, kihúzatták magukat a Schadl-Völner-ügy ügyészségi irataiból.

Honfitársainkat az érdekli, hogy igaze, hogy Polt Péter legfőbb ügyész az uralma alá próbálja hajtani az ügyészséget. Az nem mentség, hogy ebben az ügyben éppen ez nem annyira sikerült neki, éppen itt nem volt ura a helyzetnek. Igaze, hogy önök manipulálni akarták  az ön főnöke, és talán ön is vele együtt, ez nem derült ki, ezt nem tudjuk  az ügyészségi iratokat?

Dömötör államtitkár úr, két lehetőség van. Az első, hogy Varga Judit hazudott a felvételen, melynek egyébként az elkészültéről ő maga sem tudott. Ez az egyik lehetőség. Valljuk be, hogy ez igen valószínűtlen. De ha ön ezt gondolja, államtitkár úr, akkor kérem, hogy ossza meg velünk a véleményét. A második lehetőség, hogy igazat mond Varga Judit. Ez esetben önök ügyészségi iratokat manipuláltak egy súlyos korrupciós ügyben, ami bűncselekmény, képviselőtársaim! (Gelencsér Ferenc: Szégyen!  Nacsa Lőrinc: Mint a füstbomba…)

Kérem, tisztelje meg a magyar embereket azzal, hogy egyenes választ ad a következő kérdésekre: kihúztae, kihúzattae bárki Rogán Antal nevét a Vödl… a Völner-Schadl-ügy (Rétvári Bence: Nehéz szó!) nyomozati irataiból? Ez az első kérdés. (Rétvári Bence: Pont a tételmondatba sikerült belesülni!) A második kérdés: Polt Péter legfőbb ügyész valóban a korrupt kormányzati szereplők érdekeit szolgáljae az ügyészségen? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.  Rétvári Bence: Meglesz a Momentumnak az 5 százalék?) A harmadik: hajlandóe az ön főnöke tanúskodni (Az elnök újból csenget.) az ügyben és vállalni a politikai felelősséget ezért a példátlan botrányért? Várom a válaszát. Várom az ön válaszát is… (Nacsa Lőrinc: Mondja az elítélt, a bűnöző…  Soltész Miklós: Füstbomba lesz? Ejtsél be egy füstbombát!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage