BARKÓCZI BALÁZS (DK): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Ahogy az már többször is elhangzott tegnap itt, e Ház falai között, már több mint két hónapja annak, hogy a magyar sajtó felfedte és leleplezte az orbáni pedofilhálózat működését Magyarországon. Vagyis több mint két hónapja derült az ki, hogy Novák Katalin volt köztársasági elnök elnöki kegyelmével szabadulhatott ki a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának segítője, K. Endre a börtönből. És immár két hónapja nem kapunk magyarázatot rá, hogy Orbán Viktor utasítására a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit milyen indokkal ellenjegyezte az elnöki kegyelmet. Az Orbán-kormány ugyanis nem hajlandó nyilvánossá tenni a bicskei pedofilsegítő kegyelmi döntésének a hivatalos indoklását.

Persze, amikor itt, e Ház falai között szembesítjük ezzel a kormánypárti képviselőtársakat, akkor rendszeresen megkapjuk azt a nagyon is cinikus választ, hogy a demokratikus ellenzék pártjai annak idején nem támogatták a Fidesz gyermekvédelminek nevezett törvénycsomagját. (Rétvári Bence és Nacsa Lőrinc: Így van!)

Való igaz, mi nem támogatjuk a pedofíliát, ezért valódi gyermekvédelmet követelünk. A valódi gyermekvédelembe pedig, tisztelt képviselőtársaim, nem tartozik bele az, hogy pedofilokat tüntetnek ki, vagy pedofilsegítőket engednek szabadon a börtönből elnöki kegyelem hatására; és talán újdonságot árulok el azzal is a kormánypárti képviselőtársaknak, hogy a könyvek lefóliázása sem védte meg eddig gyermekeinket az orbáni pedofilhálózat által szabadon engedett pedofil bűnözőktől.

Sőt, ahogyan az ő bűneikre nincs magyarázat, úgy továbbra is nyitott kérdés, hogy véletlen egybeesése, hogy a pedofilsegítő K. Endre kitűnő viszonyt ápol Orbán Viktor miniszterelnök öccsével. Vagy vajon véletlen lennee az, hogy az Orbán család céges ügyvédje védte ugyanezt a K. Endrét anno a bíróságon? Véletlen lennee az, hogy az Orbán-kormány annak idején Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntette ki a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját öt évvel azután, hogy kiderült róla, hogy pedofil? (Nacsa Lőrinc közbeszól.) Vagy vajon véletlene az, hogy K. Endre szülőfalujában ugyanabban a luxuskastélyban nyaralt Lázár János építési és közlekedési miniszter államtitkára, ahol nyaralt Novák Katalin is nem sokkal azután, hogy kegyelmet adott a pedofilsegítő K. Endrének? Nem, tisztelt képviselőtársaim, ennyi véletlen a világon nincsen.

Az igazság az, hogy hiába bukott meg a köztársasági elnök, hiába mondott le az igazságügyi miniszter, és hiába derült ki a volt emberminiszterről, hogy mennyire embertelen, Magyarországon továbbra is súlyos politikai, gazdasági és erkölcsi válság van.

És bármennyire is fájó, azt is ki kell mondani, hogy a magyar egyházak továbbra sem hajlandóak együttérzésükről biztosítani az áldozatokat. A jobboldali hatalommal szorosan összefonódó magyar klérusnak egy szava nincs azokhoz az áldozatokhoz, akik súlyos traumákat éltek meg, akik áldozatai voltak ezeknek a szörnyűséges bűncselekményeknek, és akik közül többen még ma is ezek miatt súlyos pszichikai betegségekkel küszködnek: depresszióval, poszttraumás stressz-szindrómával, és van olyan is, aki öngyilkos lett közülük.

Az igazság az, hogy állam és egyház egymást fedezi, és egymást mentegeti a gyermekek sérelmével elkövetett súlyos bűncselekményekben, és az „Isten? Haza? Pedofília!” hármas jelszava mögé bújva megpróbálják másra hárítani azokat a borzalmas bűnöket, amik most már mindörökre rájuk égtek. (Nacsa Lőrinc: Szégyelld magad!)

Szociáldemokrataként mi más vállalást is tehetnénk ezzel szemben, mint azt, hogy örökre le fogjuk mosni ezt a gyalázatot? Soha többé nem fordulhat elő az, hogy zaklatott, bántalmazott gyerekek nem kapnak megfelelő segítséget sem állami, sem egyházi intézményekben, vagy járjanak bárhova.

Ezért a szociáldemokrata fordulat után növelni fogjuk a gyermekjogi képviselők számát. Szigorítani fogjuk a pedofíliát és gyermekbántalmazást leplező, rejtegető és segítő bűnözők elleni büntetőjogi fellépést. (Nacsa Lőrinc: László Imre!) A rendőrségen és az ügyészségen belül gyermek- és ifjúságvédelmi csoportot állítunk fel, és egy kiterjedt és mindenki számára ingyenesen elérhető áldozatvédelmi és áldozatsegítői rendszert dolgozunk ki.

És köszönöm szépen képviselőtársamnak, hogy felhozta Újbuda ügyét. Valóban, ott a fideszes polgármester regnálása alatt elkövetett súlyos pedofilbűnöket (Nacsa Lőrinc: DK! DK!) a kerület új demokrata vezetése kivizsgálta, a bűnelkövetőket kirúgta, és megtette a szükséges feljelentéseket. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

Nekünk valóban a magyar gyermekek az elsők, ezért meg fogjuk védeni gyermekeinket a fideszes pedofiloktól. Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.  Nacsa Lőrinc: Garázdaság!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage