NACSA LŐRINC, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Elnök úr, azért kiabál a DK frakciója, mert Dobrev Klára azt mondta, hogy olyan oroszlán, amelyiknek már nincs ereje, azért kiabálnak, ő mondta a saját frakciójáról, hogy azért hangoskodnak, mert nincs ereje. (Gréczy Zsolt: Induljál már el egy választáson, KDNP!  Az elnök csenget.)

Ugyanakkor a képviselő asszony felszólalását én nagyon vártam, és örültem, hogy képviselő asszony fogja elmondani a DK nevében ezt a felszólalást, mert az Európai Parlamentben vannak most olyan ügyek, amelyek aktuálisak, és azt gondoltam, hogy a képviselő asszony szót ejt majd ezekről is. (Vajda Zoltán: Nem a törvényről kellene beszélni?!) Nem beszélt arról, hogy önök miért az egekbe lőtték, az európai uniós statisztikákban is Magyarország az élen járt a munkanélküliségben az önök kormányzása idején (Gréczy Zsolt: Ez is hazugság!  Arató Gergely: Ez sem igaz!), nem beszélt ezekről, a Gyurcsány-korszak rémtetteiről, bűneiről és arról a gyurcsányi terrorról, ami Magyarországot fenyegette 2004-2009 között. (Hangok a DK soraiból: Jaaaj!) Erről ön nem beszélt.

Ugyanakkor nem beszélt arról sem, hogy az ön pártelnökének, az ön férjének őszinte bevallása szerint ön aktív szereplője volt annak, hogy Magyarország ne kaphassa meg a nekünk jogosan járó uniós forrásokat. (Arató Gergely: Nem, hanem hogy te ne kaphasd meg!) Ön tevőlegesen az Európai Parlamentben azért dolgozott az elmúlt években, hogy a magyar pedagógusok, a magyar önkormányzatok, a magyar kis- és középvállalkozások ne kaphassák meg (Arató Gergely: Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Orbán család! Ti ne kapjátok meg, ezért dolgoztunk!) a nekik járó európai uniós forrásokat. Erről kellett volna beszélnie, és szemébe nézni a magyar választóknak, és elmondani azt, hogy miért tette azt, hogy magyar embereket, magyar pedagógusokat megfoszt a pénzüktől, magyar kis- és középvállalkozásokat megfoszt a fejlesztési (Arató Gergely: Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Orbán család!) lehetőségtől, erről kellett volna beszélnie, hogy hogyan gondolta azt, hogy a magyar nemzeti érdek ellen cselekszik minden egyes brüsszeli tárgyalásán, minden egyes strasbourgi felszólalásán. (Arató Gergely: Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Orbán család!) Ön és az elvtársai kint (Kálmán Olga: Ne lopjatok, ilyen egyszerű!), családi jóbarátja, a Donáth család és Donáth Anna, miért gondolják azt, hogy önöknek az a feladatuk Brüsszelben, és a magyar emberek azért küldték önöket Brüsszelbe, hogy ott akadályozzák a nekünk jogosan járó uniós források megérkezését? (Arató Gergely: Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Orbán család!  Az elnök csenget és kikapcsolja a mikrofont.  Vajda Zoltán: Szerencsére már nem hallanak! Maradjon is így!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage