GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Köszönöm szépen, elnök úr. Hirtelen, gyors elhatározás volt, mert amikor Pósán képviselő úrhoz fordult Csárdi képviselő úr, akkor láttam meg, hogy Bartos Mónika ül ott, aki a Népjóléti Bizottságnak a tagja, ha én jól tudom, itt az Országgyűlésben. Csak bólintson egyet, képviselő asszony, hogyha jól emlékszem! (Bartos Mónika bólint.) Köszönöm. Mert én ott, a Népjóléti Bizottságban nem ülhetek oda az asztalhoz, ott én csak ilyen másodrendű képviselő vagyok, ott a macskaasztalnál szabad nekem csak ott ülni, mert, ugye, a fideszes képviselők hoztak egy olyan rendelkezést, hogy ha egy adott bizottságban annak a pártfrakciónak van már képviselője, akkor hiába, hogy ott egy másik, ugyanabból a képviselőcsoportból lévő képviselő szeretne felszólalni, az nem szólalhat fel, hát az, ugye, ott némaságra van ítélve. Úgyhogy ezért azt a megoldást szoktuk választani, hogy amikor a DK képviselőcsoportja ezzel kapcsolatos előterjesztést, határozati javaslatot, törvényjavaslatot ad be, akkor én szoktam képviselni, és nagyon szeretek ott akkor vitatkozni a képviselő hölgyekkel, urakkal.

Úgyhogy kérdezném, képviselő asszony: önnek nincs ehhez semmilyen hozzáfűznivalója? Tehát itt azért kétszáz családról van szó, tényleg egy-másfél napja tudták meg, a polgármester úr is egy-másfél napja tudta meg, hogy ez a Damoklész kardja  ha az Országgyűlés elfogadja a törvényt  a fejük fölött ott fog lebegni. Én azt gondolom, ha én kormánypárti képviselő lennék, és a Népjóléti Bizottságban tag lennék, biztos, hogy foglalkoznék ezzel a kérdéssel, mert azt gondolom, hogy azért választottak meg minket ide képviselőnek, akár egyéni, akár listás képviselőnek, hogy egy ilyen problémával szembesülve valamilyen megoldásra tegyünk javaslatot.

Az már itt az eltelt két év alatt teljesen világos lett a számomra  én most vagyok először itt ellenzéki képviselő, mert korábban két cikluson keresztül kormánypárti képviselő voltam, de az már világos lett itt a számomra , hogy a fideszes képviselőket mintha nem érdekelnék ezek az ügyek. Hát, tegyen már valamit, képviselő asszony (Az elnök csenget.), hogy ne kelljen ilyen tudatban itt lennem! Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage