JÁMBOR ANDRÁS IMRE (Párbeszéd): A vége azért elég merész volt már ennek a felszólalásnak. Az „idegeneket költöztetünk be” jött volna következőnek, azt hiszem, még ebben a körben.

Tisztázzunk egy dolgot! Ha azt az 1,1 milliárd forintot a kormányzat nem vonja el Józsefvárostól, amit még 2019-ben megígért, ami bérlakásfejlesztésre lett volna fordítva, akkor például 180-nal több ember lakhatna szociális bérlakásban most Józsefvárosban. Ha a fejlesztéseket nézzük, a Déri Miksa utca, Tömő utca megújultak az elmúlt öt évben, és lehetne folytatni a sort. Tényleg elképesztő közterületfejlesztés-sorozatot lehetne mondani Józsefvárosban. Szerintem a rovarhotellal egyébként nincs olyan nagy probléma, szerintem belefér egy kerület életébe, hogy legyen benne egy rovarhotel. Nem hiszem, hogy ez egy negatív állítás lenne egyébként Józsefvárossal kapcsolatban. Inkább arról beszéljünk, hogy mondjuk, hány új fa lett ültetve, és folytathatnánk a sort, de nem fogok továbbmenni az önkormányzati választási kampány nyitóeseményén, inkább arról szeretnék kicsit még beszélni, hogy akkor mi lehetne az a közös megoldás, amelyről államtitkár úr azt mondta, hogy nem lehet jó.

Továbbra is azt látom, hogy a közös megoldás az lenne, hogy menjünk vissza a kályhához, legyen meg ez az egyeztetés, és legyen meg az, amit Ferencz Orsolya képviselő asszony mond, vagyis hogy a lakók is jól járnak, az egyetem is fejlődik és erre biztosíték van, akkor nem az történik, hogy az önkormányzatot megkerülve raknak be egy ilyen törvényjavaslatot, hanem visszatérünk ahhoz, hogy az NKE és Józsefváros önkormányzata között egy normális együttműködés van.

(23.10)

Ez volt eddig a példa ciklusokon és oldalakon átívelően, és most ez a törvényjavaslat ezt az együttműködést borítja föl, és szerintem ezzel azért alapvetően van probléma.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage