SZABÓ REBEKA (Párbeszéd): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Én tényleg elhűlve hallgatom, egyébként mindemellett nagyon köszönöm Herczeg Tamásnak, hogy legalább a Fidesz részéről valaki válaszol, merthogy az államtitkár úr egyelőre mélyen hallgat.

Amikor önök arról beszélnek, hogy az elmúlt öt évben nem történt semmi a területen, de ez állami terület, MÁV. MÁV, tudják, Magyar Államvasutak, hozzájuk tartozik. Tehát itt az állam nélkül nem tud semmi se történni. A főváros gyárthat rá koncepciót, mint ahogy ezt meg is tette, de nyilván ahhoz, hogy egy koncepció megvalósuljon, ahhoz azért önöknek, akik jelenleg sajnos  véleményem szerint sajnos  kétharmados többséggel az államot képviselik, kéne ebben valami együttműködés.

De nem, önök úgy döntöttek, hogy egy nemzetközi, mindenféle  szerintem  hátsó indokokat tükröző szerződés keretében átjátsszák arab befektetőknek a területet, és azt mondják a fővárosnak, hogy ezt nektek, ti nem szólhattok bele, hogy mi épül itt.

Én szeretném megkérdezni Herczeg Tamást, hogy ugye, ha jól látom, az ön képviselői irodája Békéscsabán van. Tehát én nem tudom, ha most valaki azt mondaná, hogy építsünk már Békéscsabára felhőkarcolókat, itt van a város közepén vagy a városban valahol ez a terület, ezt így körberajzoljuk, itt még úgy sincs semmi, legyenek már ott felhőkarcolók, sőt, legyen ott Európa legmagasabb toronyháza  jelenleg, úgy tudom, hogy Varsóban van Európa legmagasabb épülete, 310 méter, mármint ilyen toronyház , építsünk oda egy 350 métereset, és senki nem kérdezi meg sem az önkormányzatot, sem önt, aki a térség országgyűlési képviselője, sem a helyi lakókat  akkor ön mit mondana? Hogy persze? Dehogy mondaná! Nyilván ön is fel lenne háborodva, csak ön esetleg be tudna menni a miniszterhez vagy az államtitkárhoz, és megkérdezné, hogy mi a manó ez itt.

Ezt kérdezzük mi, budapestiek is, hogy mi a manó ez itt. Én nagyon örülök neki, hogy ön itt van és vitatkozik. De hol vannak a budapesti illetőségű fideszes vagy KDNP-s képviselők? Harrach Péter az előbb itt volt, most kiment, nyilván van valami dolga, jó, hogy itt volt. De rajtuk kívül senki az égadta világon nincs itt, és szerintem ez felháborító. Köszönöm a szót.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage