KANÁSZ-NAGY MÁTÉ (LMP): Köszönöm szépen a szót. Én is szeretném megköszönni Herczeg Tamás képviselőtársunknak, hogy részt vesz a vitában.

Amit előzőleg mondott, szerintem árulkodó volt. Azt mondta, hogy ajándék, talán a felüljáróra utalt. A helyzet az, hogy ennek nem kéne ajándéknak lennie… (Herczeg Tamás: Felolvastam az Indexből, vagyis a Telexből!) Tehát ne így tekintsünk ezekre a beruházásokra! Nekem az a gyanúm, hogy a kormány és államtitkár úr úgy tekint ezekre a beruházásokra, hogy ajándék.

Tehát ha már idejön ez a kedves közel-keleti befektető, ha idejönnek Dubajból, és megvalósítják ezt a beruházást, legyünk hálásak, és akkor fogadjuk el azt az ajándékot, ami ennek a közel-keleti befektetőnek és a magyar kormánynak az ajándéka a budapestiek számára, hogy, hát akkor itt a felhőkarcolók meg a luxusplázák és a luxuslakások mellett meg az óriási betontenger mellett lesz, mondjuk, egy felüljáró. Meg fogadjuk el ajándékként, hogy lesz gyalogosösvény, meg lesz egy pici biciklisáv, meg lesz egy új vasútvonal, amivel kapcsolatban ismét szeretném feltenni a kérdést, hogy ez a vasúti fejlesztés pontosan milyen célt szolgál  tehát akkor ez egy ajándék.

(14.40)

Nem, én azt gondolom, ennek nem ajándéknak kell lennie, ne így tekintsünk rá, hanem tekintsünk úgy rá, hogy ez tulajdonképpen a budapestieknek járna. Tehát mindenkinek jár az, hogy a közszolgáltatások minősége, színvonala magas szintű legyen. Jár az, hogy igen, legyen összeköttetés Angyalföld és Zugló között. Jár az, hogy Újpestről, Angyalföldről néhány perc alatt be lehessen jutni elővárosi vasúttal a Nyugati pályaudvarra. Jár az, hogy az M1-es metrót meghosszabbítsuk, és ez már nagyon-nagyon régóta járt volna, ezt nagyon-nagyon régóta meg kellett volna valósítani, nyilván a mindenkori kormánynak és a mindenkori fővárosnak együttműködésben a budapestiek érdekében, nem pedig az, hogy idehoznak ilyen luxusbefektetéseket, amelyeket még a mi pénzünkből támogatunk, tehát adófizetői pénzből. Tehát pont az adófizetők adnak ajándékot ennek a befektetőnek, hogy a profitját növelje.

Tehát én azt gondolom, hogy tényleg ez a kormányzati hozzáállás nagyon úgy néz ki, hogy fordítva ülnek a lovon. Itt nem ők adnak nekünk ajándékot, tehát nehogy már ők adjanak ajándékot  hát, mi fizetjük az ő beruházásukat és a profitjukat!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage