GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Köszönöm szépen, elnök asszony. Teszek még egy bátortalan kísérletet, hátha rá tudom venni államtitkár urat, hogy ne csak a vita végén reagáljon. Elég fiatal, államtitkár úr, de úgy látom, hogy azt a fideszes tempót sikerült már megtanulnia, hogy szépen csendben végigülünk egy parlamenti vitát, aztán a végén, finoman fogalmazva, jól kiosztjuk az ellenzéki képviselőket, csak ez nem vita, államtitkár úr.

Herczeg képviselő úrnak szeretném azt mondani, hogy pontosan elmondtam a hozzászólásomban, hogy éppen azok nem szerepelnek a szerződésben. Lehet, hogy ott abban a hírportálcikkben szerepelnek, de ebben a törvényjavaslatban és az arab kormánnyal kötendő szerződésben nem szerepel sem a Szegedi úti felüljáró, nem szerepel a 3-as villamos ezen történő átvezetése, és a kisföldalatti teljes szükséges felújításáról, járműcseréjéről szintén nincs szó. Tehát lehet, hogy a sajtóban ez már így jelenik meg, de az az előterjesztés, az a törvényjavaslat, ami előttünk van, ezeket nem tartalmazza.

A népességcsökkenésről engedjen meg nekem még két gondolatot. Van annak azért valami diszkrét bája, hogy fideszes képviselő  hogy mondjam  nehezményezi, hogy Budapest lakossága csökkent. Ennek két oka is van, képviselő úr, de nyilván Békéscsabán ugyanezek az okok játszanak szerepet vagy ugyanezen okok miatt csökken Békéscsaba lakossága is. Az első és a legfontosabb: aki tudott, elment ebből az országból, Békéscsabáról is meg Budapestről is. Lehet, hogy Budapestről többen tudtak elmenni, mert képzettebbek, vállalkozószelleműbbek és könnyebben találtak külföldön munkát. A másik oka ennek az egész népességcsökkenésnek pedig az, hogy 2022-ben, de aztán 2023-ban még kevesebb gyermek született, soha annyira kevés gyerek nem született Magyarországon, mint 2023-ban. Erre mondja azt az árnyékkormány, erre mondom én azt szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszterként, hogy ez az önök családtámogatási és családpolitikájának a teljes kudarca. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage