SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Egy dolgot nem tett hozzá, hogy az oroszok a spájzban vannak (Csárdi Antal: Igaz lehet!), még ezt hozzátehette volna. De az a helyzet, tisztelt képviselő úr, ha feltette a kérdést, hogy kik a felelősök általában Budapest lezüllesztéséért, a budapesti korrupcióért, Budapest jelenlegi helyzetéért, önök; önök és az LMP is. És megmondom, miért: 2019-ben, 2019 júliusában önök szövetséget kötöttek Gyurcsány Ferenccel, a DK-val, így az MSZP-vel, a Jobbikkal, a Momentummal és a Párbeszéddel, és ebben a szövetségben önök is benne voltak. (Dr. Brenner Koloman: A Jobbik nem volt benne, de nem baj!)

Ez a szövetség sok mindent ígért. Ígérte először is valóban a metrókocsi kapcsán, amikor lementek a metrókocsiba törölközőbe becsomagolva magukat, mintha szaunában járnának, hogy majd a légkondicionálókat felszerelik. Volt négy és fél évük, és nem csináltak semmit.

Ugyanez a semmittevés jellemezte egyébként minden tekintetben a fővárosban az önök koalícióját az elmúlt négy és fél év során. Például a nagy zöldítésből, ugye, amit bejelentettek, abból sem lett semmi. Nem lett semmi, mert nem elég, hogy a Liget-projekt egyébként gyönyörűen megvalósult lehetőségeit próbálták önök megakadályozni és tönkretenni, emellett ki kell mondani, hogy Budapest koszos, mocskos, és ennek önök is a felelősei.

Van egy harmadik dolog, amiről önök sosem beszélnek: két olyan korrupciós botrány, mely a legnagyobb korrupciós botrány volt az elmúlt évek során, és mind a kettő Budapestet és önöket mint baloldali ellenzéket érintette, az egyik a dollárbaloldal, a guruló pénzek kérdése, a második pedig a Lánchíd-botrány. (Csárdi Antal: Államtitkár úr, kettő perc!) Két percnél is tovább tudnám sorolni azt a sok-sok mindent (Szabó Rebeka: A fideszes korrupcióval mi van?), amit egyébként önök nem tettek meg, vagy pedig megtettek, de azt inkább ne tették volna. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage