TOMPOS MÁRTON KRISTÓF (Momentum): Köszönöm, elnök úr. Államtitkár Úr! A hírszerzési témákra specializálódott szaklap, az Intelligence Online március 6-ai cikke szerint Kína kész tartalékos katonákat küldeni azon állami vállalatai mellé, amik az „Egy övezet, egy út” programban vesznek részt Magyarországon, ez a Budapest-Belgrád vasútvonal. A cikk szerint az első európai ország, amelyik fogad majd ilyen katonákat, Magyarország lesz.

Ezek a katonák a PAFD, azaz People’s Armed Forces Department alá tartoznak. A PAFD a kínai hadsereg része, amelynek fő felelőssége a tartományi milíciák képzése, szervezése és felszerelése volt idáig, Hszi Csin-ping alatt azonban egyre inkább az állami cégeknél is megjelennek, feladatuk pedig a belső korrupció felszámolása és a kínai befektetések megvédése.

Ha ez megtörténik, ez egy egészen elképesztő biztonsági kockázat Magyarország számára, ami Magyarország NATO-tagságát is veszélybe sodorja. Arról nem is beszélve, hogy innentől az önök szuverenitásvédelmi kampánya nagyjából annyira lenne hiteles, mint a gyermekvédelmi megszólalásaik, miután kegyelmet adtak egy pedofil bűnsegédjének. De térjünk vissza a témára!

A kérdésem, államtitkár úr, hogy ez az értesülés igaze, és a kínai rendőrök után kínai katonák is érkezneke hazánkba. És ha már itt tartunk: igaze az az értesülés, hogy május elején hazánkba érkezik Hszi Csin-ping kínai elnök személyesen? Várom válaszát.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage