ZSIGÓ RÓBERT kulturális és innovációs minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Akkor még egyszer elmondom (Dr. Hiller István: Köszönöm.): 2024 őszén, az őszi ülésszakban tervezzük beterjeszteni azt a törvényjavaslatot, amelyről ön beszélt. És addig is minden olyan szervezettel, amellyel kell, egyeztetni fogjuk ezt a törvényjavaslatot. És ezt ezt követően fogjuk beterjeszteni.

Azt kérem azért öntől, hogy vegyük komolyan a törvényhozást. Valóban, készül egy javaslat, több verziója is. Az egyeztetéseket követően nyeri el azt a formáját, amelyet a kormány, majd az Országgyűlés is meg tud tárgyalni. És az országgyűlési tárgyalás után nyeri el azt a formáját  akár a képviselői módosító javaslatokkal , amelyet aztán el tud fogadni az Országgyűlés, reményeink szerint nagy konszenzussal.

A minisztérium feladata, hogy az állami kulturális feladatellátás egységes, átlátható és arányos rendszerét kialakítsa. Ezen dolgozunk, tisztelt képviselő úr. Köszönöm szépen a kérdését. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage