NAGY BÁLINT építési és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Engedje meg, hogy a válaszom azzal kezdjem, hogy először is nagyon sajnálom, hogy csak most kezdenek el foglalkozni ezzel a területtel, az önkormányzati választások előtt, illetve az önkormányzati választások hevében. Az önök részéről eddig sok koncepciót láttunk, de érdemben megvalósult valós fejlesztést még egyet sem.

Szeretném fölhívni a figyelmét  ahogy a múlt héten is volt már lehetőségem a kérdéssel kapcsolatban válaszolni , egy 130 hektáros területről beszélünk Budapest szívében, ahol több mint 170 ezer köbméter szemét van, amely hulladéknak egy nagyon jelentős része a káros anyagok szempontjából a megengedett határértékek sokszorosa. Azt gondolom, az első és legfontosabb kérdés Rákosrendező tekintetében a budapestiek szempontjából is az, hogy azt a szemétdombot, ami ezen a területen található, minél előbb felszámoljuk, és rendezzük ennek a területnek a kérdését.

Engedje meg, hogy még azt is elmondjam, nagyon fontos és nagyon jelentős az, hogy nem egy zöldterületi beruházásról beszélünk. Tehát amikor önök folyamatosan azt hangoztatják, hogy mennyire zöldek, akkor nagyon örülni kéne ennek a beruházásnak, hiszen nem egy zöldterület beépítéséről beszélünk, hanem egy valódi, igazi barnamezős területnek a rehabilitációjáról, ami egész Budapestnek az érdeke. Nagyon szépen köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage