AZBEJ TRISTAN külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A Salgó-patak szennyezésével kapcsolatban arról szeretném tájékoztatni, hogy a hatóságok azonnal akcióba léptek, a kormányhivatal környezetvédelmi, természetvédelmi és hulladékgazdálkodási főosztályának a munkatársa még aznap, azonnal kiszállt a területre, a vizsgálatok és a mérések folynak.

Arról is szeretném tájékoztatni, hogy az adott területen több gazdálkodó egység is munkát végez, sőt egy régi, kármentesítéssel érintett acélárugyár is szennyezhet, illetve már a múltban is szennyezést bocsátott ki, amivel kapcsolatban a hatóságoknak intézkedniük kellett. És mindezt azért mondom el, mert ön még a vizsgálatoknak, a hatósági vizsgálatoknak a befejezése előtt rögtön arra a következtetésre jutott, hogy egy akkumulátorhulladék-lerakóhoz kapcsolódik ez a szennyezés.

A kérdésére tehát az a válasz, hogy a környezetvédelmi hatóságok intézkedni kezdtek, és vizsgálatot indítottak. Az én kérdésem viszont az, hogy ön honnan jutott rögtön arra a következtetésre, hogy ez az akkumulátoriparral kapcsolatos. A kérdésfeltevés meg a vizsgálat és eredmény nélküli konklúzió arra enged engem következtetni, hogy az LMP-nek, illetve Gyurcsány Ferenc két zöldpártjának, mindegyiknek a magyarországi akkumulátorgyártás ellen indított sorozatos szappanoperája, illetve, hát, ilyen folyamatos hisztériakeltő, disztópikus regényével állunk szemben.

A hatósági kérdésre a választ megadtam. Általánosságban viszont azt szeretném kérdezni mintegy költői módon, hogy miért van az, hogy egy, a nevében zöldelveket valló párt folyamatosan az elektromos autózás és a magyarországi akkumulátoripar ellen hergel. Köszönöm a szót. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage