SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Van egy érdekes összecsengése ennek a mai kérdésnek, hiszen 15 évvel ezelőtt, egy kicsivel, egy nappal több mint 15 évvel ezelőtt buktatta meg a saját pártja, illetve koalíciója Gyurcsány Ferencet, és jött helyette Bajnai Gordon, majd érdekes módon tíz év múlva, 2019-ben ugyanazok az emberek, kiegészülve egyébként a Jobbikkal, az LMP-vel és a többiekkel is, Gyurcsány Ferencet, mondjuk így, hatalomra juttatták a fővárosban.

Hogy mit jelentett ez akár a guruló dollárok tekintetében, de az ön által említett Lánchíd-botrány esetében is, azt valóban érdemes vizsgálni. Egyértelmű, hogy miután Tarlós Istvánék végigvitték a közbeszerzést 2019-ben, 2020-ban Karácsony Gergely újat írt ki, újat íratott ki, és 2020-ban ötmilliárd forinttal drágább lett a Lánchíd felújítása, pedig kevesebbet valósítottak meg és mondhatni, az előleg 60-szorosa lett, mint volt korábban, az előző kiírásnál. Ilyenkor felteszi a kérdést az ember, hogy miért. Most a Kehi-jelentésből lehet megtudni, hogy azért tették mindezt, mert amikor még le sem folyt teljes mértékben a közbeszerzési eljárás, még meg sem kötötték a kivitelezői szerződést, már akkor kifizettek mindenféle módon, ahogy csak tudtak, hatalmas nagy összegeket annak a cégnek, amely azt követően továbbutalta, majd ezután szinte napra pontosan az utaláskor fel is vették készpénzben.

Na, ez a gyurcsányi megoldás, ezért bukott egyébként 15 évvel ezelőtt, mert a sajátjai sem bírták. Most a fővárosban ugyanezt csinálják, ugyanezt folytatják. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage