SZTOJKA ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen az ön kérdését, képviselő úr, annál is inkább, mert végre tudom tisztázni itt is, önök előtt is. A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság volt az, amely az általam biztosított forrás terhére pályázatot írt ki. A pályázat lényege az volt, hogy olyan modellprogramokra voltunk kíváncsiak, amelyek elősegítik a közösségfejlesztést és a közösségi életet. (Varga Zoltán: Hogy hal meg a disznó!) Az, hogy önök igyekeznek egy-egy mondatot kiragadni és egy-egy példát hozni (Arató Gergely: Egy-egy disznót kiragadni!) ezzel a dologgal, sajnálatos. (Varga Zoltán: Az, az!)

Önök ezzel a tevékenységükkel egyetlenegy dolgot igyekeznek megalapozni, az előítéleteket, tudja, képviselő úr (Arató Gergely: Ugyan már!), azért, mert ha mélyebben beleásta volna magát ebbe a programba, akkor jól látható lett volna, hogy rendezvénysorozatokra kapta a pénzt a pályázó. Sőt, azt is megnézhette volna, a költségvetés nyilván kikérhető és megtekinthető, bízom benne, hogy ezt meg fogja tenni, és abból jól látható lesz, hogy az adott forrást mire költi el. Tudja, a közösségfejlesztés egy sokszínű dolog (Varga Zoltán: Ja! Szegény disznó, Dezsőnek meg kell halni!), a sokszínű dolog viszont lehet, hogy önöknél speciális, mert nem a négy- és ötcsillagos hotelekben tartják, ahogy az önök pártjában ez szokás, hanem a terepen szokták tenni (Varga Zoltán: Az MCC hol tartja?) az emberek számára.

Javaslom, hogy ha bővebb információra van szüksége, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósághoz forduljon egész nyugodtan, és ők részletes tájékoztatást fognak önöknek tenni. (Arató Gergely: Pont úgy válaszolnak, mint a többi kormányszervezet: semmire sehogy!) Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti sorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage