TOROCZKAI LÁSZLÓ (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Múltkor az azonnali kérdések órájában Orbán Viktor miniszterelnök urat kérdeztem arról, hogy hajlandóe felelősséget vállalni a magyar kormány azzal kapcsolatban, hogy 1994-ben a magyar Országgyűlés profitorientálttá tette a végrehajtási rendszert, és azóta, most már mondhatjuk, hogy harminc év alatt kiépült egy olyan rendszer végrehajtókkal, közjegyzőkkel, követeléskezelőkkel és másokkal, amely magyarok százezreinek, de akár millióinak okozott kárt ebben az országban. S az a rengeteg pénz, amit ez a  most már mondhatjuk, hogy  bűnszervezet vagy maffiaszerűen működő hálózat elvett az emberektől, az nemcsak a háztartásokból hiányzik, hanem hiányzik a magyar gazdaságból is. Eljött az ideje annak, miután ma már az egész ország ismeri a „végrehajtó-maffia” kifejezést, és pontosan tudja, hogy milyen módszerekkel működik a sarcolás itt kormányokon átívelően harminc éve, hogy a magyar kormány és a magyar Országgyűlés végre igazságot tegyen. S ami az igazságtevést illeti, én miniszterelnök úr figyelmébe ajánlottam az 1991-es, kárpótlásról szóló törvényt, amely szó szerint úgy szólt, hogy az állam által az állampolgároknak igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásával próbálja a társadalmi békét megteremteni.

(13.30)

Én azt javaslom, és törvényjavaslat formájában a Mi Hazánk Mozgalom frakciója az Országgyűlés elé viszi, hogy most is meg kell tennie a magyar Országgyűlésnek és a magyar kormánynak, hogy a magyar állam által igazságtalanul okozott károkat rendezze legalább részleges kárpótlással több százezer vagy akár több millió magyar állampolgárnak.

Azt is elmondtuk, csak a miniszterelnök úr erre nem válaszolt, inkább leült, hogy milyen forrásból lehet ezt a kárpótlást megtenni. Értelemszerűen ne az adófizetők fizessék, és ne az önök által egyébként teljesen tönkretett, kifosztott államkasszából fizessük ezeket a nagy összegeket, hanem a haszonélvezők vállalják ezt a terhet! Kik voltak a haszonélvezők ez alatt a 30 év alatt? Rengeteg  rengeteg!  haszonélvező van, nagyon hosszú sort tudunk felállítani.

Talán kezdjük magukkal a végrehajtókkal, aztán folytathatjuk a bankokkal, hiszen ez alatt a 30 év alatt maga a devizahitelezés  ami a határozott álláspontunk szerint egy csalássorozat volt  hozzájárult ahhoz, hogy óriási összegeket és rengeteg magyar honfitársunkat tudták tönkretenni, óriási összegeket tudtak bevasalni a végrehajtói rendszer haszonélvezői. De nemcsak erről van szó, hanem arról is, hogy konkrétan egy iparág, egy komplett iparág épült az elévült tartozások behajtására, és rengeteg olyan magyar honfitársunk van, aki nem is tudja, hogy az elmúlt 10, 14 vagy akár 30 év alatt milyen sok olyan tartozást hajtottak be rajta, csak úgy vette észre, hogy, mondjuk, a 33 százalékát a fizetésének elvonták, hogy az valójában nem volt jogszerű, elévült tartozásokat hajtottak be, ezeket adták-vették. És önök  ugyanúgy, mint ahogy az előző kormány  nem avatkoztak bele ebbe a folyamatba, sőt nagyon jellemző volt például a parkolási maffia története. Ismert, hogy 2010 előtt hogyan működött például Budapesten ez a parkolási maffia, önök 2010-ben azt ígérték, hogy majd itt rendszerváltás lesz, és felszámolják ezt a parkolási maffiát, aztán ugyanazokkal a nevekkel találkoztunk a parkolási maffia keretén belül 2010 után, mint 2010 előtt. Önök sem tették tehát rendbe ezt a 30 éves mulasztást.

Csak hogy a számokat is lássuk: az a Schadl György, aki a Végrehajtói Kar vagy a végrehajtó-maffia feje volt, 2019-ben, amikor még szabadon, önök által felhatalmazva végezhette ezt a rendkívül káros tevékenységét, akkor 615 millió forintos nettó árbevétellel rendelkezett. Érdekességképpen szeretném megjegyezni, hogy miután már előzetes letartóztatásban ült, az ő végrehajtói irodája még 122 millió forint nettó árbevételre tett szert; még egyszer mondom: miközben ő már a rácsok mögött börtönben vagy előzetes letartóztatásban ült, még 122 millió forintot behajtottak az emberektől 2022-ben. Teljesen egyértelmű tehát, hogy bármit megtehettek ennek a hálózatnak, a politikai kapcsolatok, a családi kapcsolatok, a baráti kapcsolatok által végrehajtókkal, közjegyzőkkel és másokkal összeszőtt hálózatnak a tagjai. Mulasztásban van jelenleg az Országgyűlés és a kormány, hogy nem teszi meg ezt a kárrendezést, és legalább részleges kárpótlást követelünk.

És a haszonélvezők esetében egy nagyon fontos dologra szeretném még felhívni a figyelmet: maguknak azoknak az oligarcháknak, akik élvezik a kormányzat katasztrofális gazdaságpolitikájának a hatásait, és szintén gazdagodni tudtak, nekik is hozzá kell járulniuk ehhez a kárrendezéshez, és ha kell, akkor vagyonokat is le kell (Az elnök csenget.) ezért foglalni. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage