ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A napirend előtti hozzászólások végére értünk. Tájékoztatom önöket, hogy a további napirenden kívüli felszólalásra jelentkezett képviselők névsora a parlament informatikai hálózatán elérhető.

Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy Gy. Németh Erzsébet DK-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány érkezett 2024. április 22-én 403.Bpk.40.583/2024/5. számon a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól rágalmazás vétsége miatt indult ügyben. Ezt megvizsgálásra elnöki jogkörben átadtam a Mentelmi Bizottságnak.

Tájékoztatom önöket, hogy a Mentelmi Bizottság az ügyben benyújtotta a határozati javaslatát, így a napirendi javaslat szerint a mentelmi jog felfüggesztéséről a holnapi ülésnapon döntünk.

Tisztelt Ház! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendre, az ülés időtartamára, a felszólalási időkeretekre az elnöki jogkörben előterjesztett javaslat alapján határozunk.

Most a napirendi módosításról szóló indítványról határozunk. A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a 2024. április 30-ai ülésnapon Gy. Németh Erzsébet DK-s képviselő mentelmi ügyének tárgyalására és a döntésre az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi egészségügyi rendszabályai módosításának kihirdetéséről szóló T/7951. számú törvényjavaslat összegző módosító javaslatáról való döntést és a zárószavazást követő napirendi pontként kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kérem, az kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.

Most az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadjae a napirendi ajánlást. Kérem, szintén kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a napirendet elfogadta.

Soron következik az Országgyűlés bizottságainak létrehozásáról, tagjainak és tisztségviselőinek megválasztásáról szóló 11/2022. (V. 2.) OGY határozat módosításáról történő határozathozatal. Az elnöki jogkörben előterjesztett S/8271. számú javaslatot a honlapon megismerhették.

Felkérem Szűcs Lajos jegyző urat, hogy ismertesse az elnöki jogkörben előterjesztett személyi javaslat tartalmát.

(14.30)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage