ÁGH PÉTER építési és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Sok mindenről beszélt interpellációjában, ami alkalmas volt hergelésre, alkalmas volt az indulatok kiváltására, viszont köszönőviszonyban sincs a tényekkel.

Ön az interpellációját az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz adta be. Az Építési és Közlekedési Minisztériumnak ebben a feladatban, a Rákosrendező kapcsán egyetlenegy dolga van, hogy ezt a nem kicsi területet tisztába tegye, magyarul: megtisztítsa attól az óriási szeméttől, amely az elmúlt évek révén ott felhalmozódott, gazdátlanul, elhanyagoltan, a város szégyenfoltjaként terpeszkedve volt ott megtalálható. Nekünk az a feladatunk tehát, hogy ezt az óriási területet megtisztítsuk és alkalmassá tegyük arra, hogy valóban Budapest aranytartaléka lehessen ez a hely.

Ebben a munkában vagyunk benne, és szeretném aláhúzni azt, hogy minden, ami ezután történik, a következő döntések sorozata. Tehát az Építési és Közlekedési Minisztérium nevében azt tudom önnek elmondani a kérdésére válaszul, ami arról szólt, hogy kinek építik, hogy jelenleg Budapestnek szeretnénk egy olyan helyet létrehozni, amely alkalmas lehet a fejlesztésekre, hiszen elteltek évtizedek, és senkit nem zavart az, hogy ott ez a hely nem alkalmas nemhogy emberi életforma kialakítására, de arra sem, hogy ott jövőt lehessen építeni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

(14.40)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage