Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azért nem tudom elfogadni ezt a választ, mert az említett 64 ezer új munkakereső többsége nem új, piacképes szakmát kapott, hanem tipikusan olyan, többgyermekes édesanyákról van szó, akiknél eddig egy fizetésből el lehetett tartani az egész családot, a férj fizetéséből, a gazdasági válsághelyzetben viszont kell még egy fizetés. Egy demográfiai vészhelyzet közepén mindez negatív előjelű folyamat, nem pedig pozitív.

Említette miniszterhelyettes úr, hogy átmenetileg érkeznek a vendégmunkások hazánkba. Ha jól tudom, éppen most van az asztalon önöknek egy javaslatuk, hogy két nagyberuházás tekintetében már a családtagokat is hozhatják az érintettek. Beindult a családegyesítés felé vezető folyamat, amit életveszélyesnek tartunk, elutasítunk. Összességében csak a magyarok támogatása, a normális bérek koncepciója, ha úgy tetszik, egy bérunió segíthetne.

Ezért kérünk mindenkit arra, hogy támogassa Róna Pétert, aki ezt képviseli, és a Jobbik-Konzervatívok listáját (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.). Itt van ugyanis a garancia arra, hogy a magyarok béreit emelik és foglalkozik ezzel végre valaki, nem pedig a vendégmunkások behozatalának áramvonalasítását. Köszönöm, elnök úr.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage