SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ (DK): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Látom, ismételten sikerült a Fidesznek meg az önök kormányának a pedofilokat választani a gyerekek helyett. Mi más oka lenne annak, hogy önök leszavazták minden egyes bizottságban, minden egyes alkalommal a Fidesz-KDNP-összefogásban a DK gyermekvédelmi törvénycsomagját, amit azért nyújtottunk be, hogy soha többé egy gyerek se lehessen pedofilok áldozata az állami intézményrendszerben? Önök erre azt mondták, hogy nem. Pedig ebben a csomagban számtalan olyan javaslatunk volt, amely, azt gondolnánk, hogy ennek a problémának a megoldását szolgálta volna: törvénybe foglalhattuk volna, hogy megszigorítsuk a pedofilok és a pedofilsegítők büntetését, vizsgálóbizottságot állítottunk volna fel a visszaélések kivizsgálására, fejleszthettük volna a családsegítő szolgálatot, illetve az örökbefogadási rendszert, valamint létrehozhattunk volna egy áldozatsegítő bejelentőrendszert is. Önök pedig szépen sorban minden javaslatra nemet mondtak minden egyes bizottságon, államtitkár úr. (Rétvári Bence: Van egy ilyen telefonszám!)

Tudom én, hogy védeniük kell a sajátjaikat, az orbáni pedofilhálózat tagjait, értem én, csak éppen az ártatlan gyermekek esnek áldozatul, és életre szóló traumát szereznek jelenleg az állami intézményrendszerben. Önök mégis békésen nevetgélve leszavazzák a DK javaslatait, és leszavazták minden témában, akkor is, amikor az volt a célunk, hogy megismerhessék az okokat, hogy miért engedték szabadon K. Endrét; és akkor is, amikor pont a gyermekvédelem szempontjából is emelni kellett volna a családi pótlékot, vagy arra tettünk javaslatot, hogy a gyermekvédelmi dolgozók bérét emeljük.

Kérdezem államtitkár urat, hogy miért állt a Fidesz és a kormány az orbáni pedofilhálózat oldalára. Milyen szakmai problémája volt tételesen az önök kormányának, illetve a Fidesznek a DK gyermekvédelmi javaslataival, azon túl, hogy börtönbe zárnánk a pedofilokat? Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki sorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage