TORDAI BENCE (Párbeszéd): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Legfőbbügyész-helyettes Úr! Magyar polgárok milliói több mint egy hónapja kíváncsiak arra, hogy tényleg egy olyan országban élünke, ahol az akkori igazságügyi miniszter, Varga Judit a legnagyobb természetességgel beszél arról, hogy persze magukat kihúzatták, mármint a propagandaminiszter Rogán Antalék a Schadl-Völner-ügy ügyészségi irataiból.

Erre a kérdésre az önök részéről, az önök oldaláról, illetve a kormánypártok soraiból az elmúlt időszakban a következő válaszok születtek. Március 20-án a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye szerint Magyarország ügyészsége képtelen állításnak tartja, hogy a megnevezett ügyben bizonyítékot tartott vissza, vagy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg. Március 26-án: az ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nemcsak jogi, hanem fizikai képtelenség is. A március 28-ai sajtótájékoztatón: az ügyészséget egy külsős őrző-védő cég védi, akik látják és feljegyzik, ki megy be és ki, és tudni fognak róla, ha egy külsős ember csak úgy bement az épületbe; amúgy ez Mészáros Lőrinc cége.

Polt Péter, az ön főnöke itt a parlamentben április 8-án azt mondta, hogy nyomozás van folyamatban, megvizsgáljuk, de én azt gondolom, most még csak gondolom, hogy ügyészségi iratokba általában nem lehet belepiszkálni, annak nyoma van, nyoma kell hogy legyen. Lázár János úgy nyilatkozott: azt pedig, hogy ma Magyarországon ügyészségi iratokba bárki kívülről bele tudjon nyúlni, én elképzelhetetlennek tartom mint jogot végzett ember.

Képtelenség? Lehetetlen? Elképzelhetetlen? A helyzet az, hogy megtörtént, és ezt önök pontosan tudják. Itt van a kezemben az a dokumentum, amely 1999-ben született a Fővárosi Főügyészségen 6922. szám alatt, amely azt írja, hogy az egyetlen példányát egy ügyészségi iratnak Orbán Viktor miniszterelnök megkeresésére a Miniszterelnöki Titkárság vezetőjének átadták.

Az a kérdésem, legfőbbügyész-helyettes úr, hogy visszaadtae Orbán Viktor ezt az iratot. Illetve a Schadl-Rogán-ügyben a vonatkozó kérdésben, ami a dögszállítási koncesszió feltételezett panamája, folyike nyomozás, vagy tényleg kivették az iratot, és ezért nem folytatják a munkát. Kíváncsian várom a válaszát. (Taps a Párbeszéd soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage