RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Rávilágítottunk egy nagyon nagy különbségre az önök politikája és a mi politikánk között. A mi időnkben, ugye, ahogy mondtam, 137 ezerről 435 ezer forintra nőtt az átlagbér. A baloldal volt az egyetlen, amely csökkentette a szociális szférában a béreket, 2008-2009-ben mindenkitől elvettek 8 százaléknyi bért  tehát a zuhanás akkor volt, amikor önök és a szövetségeseik kormányoztak, amikor csökkent a fizetés. Arra mondja, az önök teljesítményére mondja, hogy zuhanás, mert az csökkenés volt! A 137 ezerről 435-re emelés, az viszont emelkedés.

És mellette, tisztelt képviselő úr, ez a kormány megtette azt is, amit a baloldal soha, hogy radikális mértékben emelte a minimálbért is és a szakmunkás-minimálbért is. Nyilván amikor önök összesen 28 ezer forinttal, 50 ezer forintról hetven-egynéhányezer forintra emelték a minimálbért, és ez a kormány pedig aztán a két és fél-háromszorosára emelte a minimálbért és a szakmunkás-minimálbért, akkor ez nyilván egy sokkal nagyobb emelkedés.

Ez a megfejtése annak a számsornak (Az elnök csenget.), amit ön mondott, tisztelt képviselő úr, hogy önök alig emelgették a minimálbért, mi viszont radikálisan emeltük a minimálbért, így a minimálbéreseknek és a szociális dolgozóknak is jobban emelkedett a bére a mi időszakunkban, mint az önök időszakában. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage