DR. VITÁNYI ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Ismét ég a tűz Karácsony Gergely háza tájékán. Ahogyan az már mindenki számára ismeretes, a túlárazott Lánchíd-beruházáshoz kapcsolódó, a főváros baloldaláig érő számlagyár ügyében jelenleg vesztegetés és költségvetési csalás gyanújával nyomoz a hatóság, de az is elképzelhető, hogy az érintetteknek milliárdos sikkasztás és hűtlen kezelés miatt is felelniük kell.

Vig Mór, a Soros-hálózat bűnöző ügyvédje milliárdos tételben kaphatott utalást a Lánchíd felújítását végző A-Hídtól, amit ezt követően egy magánszámlára és az ügyvédi letéti számlájára utalt tovább, és ebből 900 millió forintot vett fel készpénzben. A napokban megjelent Kehi-vizsgálat megállapította: a Lánchíd-felújítást végző A-Híd több részletben másfél milliárd forintot utalt át Vig Mór cégének, az első utalás 2020 novemberében történt, a legutolsó pedig 2022 januárjában. A legújabb információk szerint a városháza lehetett a végállomása annak a másfél milliárd forintnak, amelyet Karácsonyék olajkutakat megszégyenítő módon szivattyúztak ki a beruházásból.

(Bakos Bernadettet a jegyzői székben Szabó Sándor váltja fel.)

Karácsony Gergely  szokásához híven  a hallgatást választotta, továbbra sem hajlandó nyilatkozni az ő nevéhez kapcsolódó hídpénzbotrányról, inkább mélyen hallgat; mélyen hallgat, kivéve, ha a kampányolásról van szó, mert a közösségi oldalán rendkívül aktívan posztol. Születhetne egy poszt arról is, hogy a korábbi számításokkal ellentétben miért került 5 milliárd forinttal többe a beruházás, ráadásul kisebb műszaki tartalommal.

Tisztelt Államtitkár Úr! Vajon mikor kaphatunk végre magyarázatot Karácsony Gergely részéről a tovatűnő másfél milliárd forinttal kapcsolatban? Lesze következménye a baloldal sikkasztási botrányának? Várom válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage