SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. A hatóságok nyilván teszik a dolgukat, és megvan a feladatuk; nyilván nem is könnyű. Mindamellett meg szerintem az beszédes, hogy kik azok, akik az elmúlt évek során Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc megbízásából lehetőséget kaptak a pénzszivattyú valamilyen formán történő működtetésére.

Ott volt Gy. Németh Erzsébet. Most beült ugyan ide, a parlamentbe, de ott kezdte a szakmát. Mondhatjuk Gál J. Zoltánt, mondhatjuk Lakos Imrét, Böcskei Balázst, mondhatjuk Kálmán Olgát, aki szintén most inkább ide átült, de ott volt köztük Tordai Csaba is, aki egyértelműen ennek a rendszernek a működtetője, Batiz András, Draskovics Tibor, Mártha Imre, Walter Katalin, Bajnai Gordon kabinetfőnöke, és sorolni lehetne hosszan azt a sort, hogy kiket bíztak meg az elmúlt évek során, és kik működtették ezt a rendszert.

Reméljük, hogy a budapestiek fölismerik ennek a bűnét, hiányosságát és a szörnyű állapotot, amit Budapesten okoztak. Köszönöm szépen a kérdését. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage