DR. LATORCAI CSABA közigazgatási és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Bizony, sajnos, a dollárbaloldal képviselői a háborún munkálkodnak. Azonban a háború soha nem jelent megoldást, csak pusztulást hoz.

Mi viszont, a kormány Magyarország fejlődésén munkálkodunk, és ezért hangsúlyozzuk, ugye, a háború kitörése óta következetesen, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, azonnali tűzszünetre és békére van szükség.

Mindezzel szemben az ellenzéki térfélen az a játék megy, hogy ki kiabálja hangosabban, hogy „Fegyverbe!”  akár az 1919-es kommunista plakátot is magunk előtt láthatjuk. Aki hangosabban kiabál, az nyeri a választásokat, mondják a dollárbaloldal emberei.

Ebben a hangzavarban mi viszont a béke csendjét választjuk. A baloldal finanszírozói a guruló dollárokért cserébe azt akarják, hogy háborúpárti kormánya legyen Magyarországnak, ezért tehát a feladat végtelenül egyszerű. A békét kell választani, nemet kell mondani a háborúpárti baloldalra, a háborúpárti brüsszeli bürokráciára. A baloldal tervei csak közelebb vinnének minket a háborúhoz, a magyar embereket, a magyar vállalkozásokat a csőd szélére taszítanák, és feláldoznák szuverenitásunkat is a guruló dollárokért cserébe.

Ezért igazán fontos a június 9-ei európai parlamenti választás, ugyanis, ha egy új összetételű Európai Parlament jön létre, új intézményi vezetés lesz Európában, akkor meglesz az esély arra is, hogy a békepárti elképzeléseknek, javaslatoknak több esélye legyen Brüsszelben.

Biztosak vagyunk abban, hogy a többség mellettünk áll, hiszen csak a béke tudja meghozni a fejlődést, a gyarapodást a magyar családok, a magyar emberek számára. A választók pedig biztosak lehetnek abban, hogy mi kitartunk a béke mellett, és a kormány ezután is mindent megtesz a magyar nemzet további gyarapodásának és jólétének biztosítása érdekében. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage